Home » Scoundrels – Geld Is Hun God

Scoundrels – Geld Is Hun God

door Filip van der Linden
154 views 2 minuten leestijd

Het Nederlandse punkgezelschap Scoundrels is na een lange stilte opnieuw actief. In 2022 verscheen zelfs al nieuw materiaal, met de hilarische albumtitel Oh No! Not Again!, en vorig jaar verscheen hetverzamelalbum Afraid To Move met materiaal uit de periode 1981 tot 1985. Bij die verzamelaar op dubbel vinyl zat een 7” vinyl-EP met vier nummers en die is nu ook afzonderlijk beschikbaar, op YouTube en op vinyl.

Factory Floor en Reptile Brain (met een ietwat geforceerd lange outro) zijn militante oldschool no-nonsense punkrocktracks volgens het boekje. Ze doen mij wat denken aan de UK Subs en The Adverts.

Scoudrels bestaan al langer, maar met die zang in het Nederlands doet titeltrack Geld Is Hun God mij onherroepelijk aan De Heideroosjes denken, of anders aan het vroegste werk van hun Belgische collega’s bij The Dirty Scums of Belgian Asociality. Afsluiter All Your Dreams And All Your Cares klinkt dan weer heel gladjes en wat ‘Amerikaans”. California-punk uit Nederland?

Scoundrels heeft met Geld Is Hun God een bijzonder aangename EP afgeleverd. Goed dat die nu ook afzonderlijk te verkrijgen is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00