Home » Selkies Album Release + Boembast! – Metropool (Hengelo) 10/05/2024

Selkies Album Release + Boembast! – Metropool (Hengelo) 10/05/2024

door Gerhans Meulenbeld
266 views 3 minuten leestijd

Afgelopen vrijdag mocht ik weer eens naar Metropool Hengelo toe. Deze keer om verslag te doen van een heuse album release party. Album in kwestie? Enter Your Mind, de tweede langspeler van het Twentse Selkies. Met Randrock de dag ervoor nog volop in de benen toog ik mij toch maar in de auto want ik was enorm nieuwsgierig. Ik kwam net voor het Zwolse voorprogramma Boembast! (en dus helaas net na opener Jongeman) binnen. 

Boembast! is een relatief jonge band. Ze zijn net voor corona in 2019 begonnen om na enkele succesvolle optredens in het isolement te vallen. Nu is de band aan een opmars bezig! De band brengt een zwaar aanstekelijke mix van funkrock, hiphop en punk ten gehore. Ik kreeg er zomerse vibes à la Typhoon van (check Oranje Goud) hoewel het muzikaal een heel stuk steviger aangekleed is. Riffs zoals op Pruimentijd zijn heerlijk dik en zwaar. Het Zwolse  klinkt daarnaast duidelijk door in de raps van MC Pivo. Hij kan zich zowel technisch als tekstueel meten met het niveau van een Rico, Sticks, eerder genoemde Typhoon of soms zelfs het snelle van de Groningse Kraantje Pappie (zoals op Alles Wat Ik Hoor). Een extreem geslaagd, energiek en gezellig ongedwongen optreden. Ik verwacht dat deze band de komende jaren enorme stappen gaat maken op de Nederlandse festivalweides. 

Dan is het tijd voor de hoofdact. Selkies komt op in matching capuchons en zwarte schminkstrepen op het gezicht. Met de eerste zware klanken is het direct duidelijk; dit gaat een heel pak zwaarder. De aankleding en de opkomst verraadt dat de band veel tijd en energie in deze release show gestopt heeft. De mix van djenty, hoekige riffs, zware breakdowns en de typische energieke rapvocalen van frontman Renger stemt ook live direct nieuwsgierig. De band heeft een unieke sound, hoewel deze de eerste twee nummers door begrijpelijke zenuwen en een nog niet gefinetunede mix net niet helemaal lekker uit de verf komt. Vanaf het derde nummer lijkt de band echter de schroom van zich af te schudden. Vanaf dan krijgen de nummers dan ook echt de echt kans te schijnen. 

Over het niveau van het nieuwe werk lees je meer in mijn album review die hier te lezen is. Het nieuwe werk leent zich in ieder geval prima voor de live omgeving, want nummers als Fuck It of Not Your Home werken prima naast oudere nummers als Safe Haven en Punishment of Prometheus. Er is dan ook een duidelijk stijgende lijn in het optreden te bekennen. Hoe meer de band warmgedraaid lijkt, hoe meer uitgelaten het publiek van Metropool wordt. Tijdens het uitzwaainummer staat de frontman zelfs midden in het publiek en ontstaat er (ja echt) een polonaise. Al met al weet de band er dus een lekker feest van te bakken, niet in de laatste plaats door de energieke frontman. Een sterke eerste kennismaking met de nieuwe plaat en een heerlijk vermakelijk optreden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00