Home » Sepultura – Effenaar (Eindhoven) 09/03/2014

Sepultura – Effenaar (Eindhoven) 09/03/2014

door Jochem van der Steen
119 views 3 minuten leestijd

Dat is nog eens een mooi avondje metal. Vier bands maar liefst uit diverse landen. Degelijk waar voor je geld en op een vroeg tijdstip zodat de fans uit alle delen van het land ook nog op tijd naar huis kunnen met trein of bus. Complimenten!
MarcoSmeetsNL20140309-21h00-Sepultura-148De aftrap is voor het Canadese Mortillery die hier aan hun eerste tour bezig is.  Daar is echter niets van te merken, ze weten perfect het publiek mee te krijgen met een potje onvervalste thrash metal. Saillant detail is dat de band een zangeres heeft, toch wat ongewoon voor een thrash band, en een vrouwelijke, Aziatische bassist. Kortom, een mooi divers gezelschap. Persoonlijk deed de zangeres me regelmatig denken aan een vrouwelijke Bruce Dickinson, dus van hoge kwaliteit.
Flotsam and Jetsam draait natuurlijk WEL al veel langer mee. Het publiek is  al lekker opgewarmd door Mortillery en  staat er absoluut niets meer in de weg om er een spetterende metal show van te maken. Frontman Eric Knutson kent elke metal-pose uit het boekje en speelt uitbundig luchtgitaar en goochelt er op los met de microfoon. Diverse favorieten komen voorbij maar hoogtepunt is toch wel het nummer I Live, You Die waarbij Eric voor de extra show een gouden helm opzet. Een echte ouderwetse metal set.
MarcoSmeetsNL20140309-21h00-Sepultura-174Legion of the Damned komt uit Nederland en blijkt mateloos populair, dat blijkt ook wel uit de vele T-shirts met hun naam er op die gedragen worden door het publiek. Dit is een mooie afsluiter voor hun tour, zo terug in eigen land. Loodzwaar en heavy en vol energie zetten de mannen een degelijk optreden neer en krijgen een moshpit in beweging die alleen nog maar groter zal worden bij de laatste act.
Als afsluiter volgt dan Sepultura… Ik ben weer erg onder de indruk van de imposante gestalte van frontman Derrick Green die zou uit de Green Mile lijkt te zijn weggelopen. Zijn stem is even indrukwekkend als hij praat of zingt. Als een rollende donder klinkt zijn donkere stem door de zaal. De laatste paar nummers doen ze er alles aan om hun laatste optreden van de tour gedenkwaardige te maken. Zo speelt Hein van Legion of the Damned een nummer mee, speelt een dame (Robin) van de merchandise stand bas bij Arise en komen uiteindelijk leden van alle bands op het podium. In dat laatste geval worden trommels opgesteld over het hele podium en drummen ze er allemaal op los. De percussie met Braziliaanse inslag is altijd een kenmerk geweest van deze band en met dit samenspel wordt nog eens extra duidelijk waarom. Sepultura sluit af met, hoe kan het ook bijna anders, hun grootste hit Roots, Bloody Roots waarbij de  moshpit nog een laatste keer uit hun dak gaat.
Met dank aan Marco Smeets – www.marcosmeets.nl voor het beschikbaar stellen van foto’s.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00