Home » Seventh Sin – The Roxbury (Blyth) 03/04/2015

Seventh Sin – The Roxbury (Blyth) 03/04/2015

216 views 2 minuten leestijd

seventh_sinThe Roxbury in Blyth is vanavond in het teken van female fronted metal. Helaas is er last minute een band uitgevallen. Dived we Fall is niet aanwezig, maar de overige twee bands maken een avondvullend programma.
The Guardian start de avond. De stage performance van deze Belgische hard rock/metal band kan beter. Er zit amper beweging in bij gitaar en bas  speler er wordt alleen wat aan headbangen gedaan. Lead gitarist blijft ook in dezelfde houding met de haren voor het gezicht staat terwijl hij soleert. Ze spelen een redelijk vlotte set met afwisselende nummers en weten het aanwezige publiek wel te boeien al wordt er weinig bewogen. We are the guardian wordt wel door menig bezoeker meegezongen. Na een set van iets meer dan een uur dragen ze het stokje over aan de volgende band.
Seventh Sin, een Nederlandse symphonische metal band, krijgt een warm welkom van de bezoekers. De band klinkt goed en ze krijgen het publiek goed mee. Er wordt geroepen en geheadbangt en ondank enkele technische probleempjes weten ze de interactie met het publiek te behouden. De nieuwe leden Jaap Didden (bas) en Tjeu Theunissen (drums) weten hun stukken goed te brengen. Ze zijn inmiddels één geheel met de rest van de band en bespelen als geheel het publiek. Vocaliste Monique Opheij grijpt de aandacht met haar zuivere zang en leuke tussenstukjes. Het geluid staat goed afgesteld, de individuele instrumenten krijgen het juiste volume wanneer dat nodig is en verder is het een goede mix. Toetsenist Vincent Reuling heeft leuk contact met publiek en de fotografen, zijn stand leent zich er uitstekend voor om een beetje de showman uit te hangen en dat doet hij dan ook. Ze spelen als speciaal nummer Ghost Love Score van Nightwish, dit valt erg goed bij het publiek. Dit nummer heeft nog wel wat rauwe kantjes, want het is te horen dat de band dit nummer nog niet lang covert. Het laatste nummer Wings of Despair maakt de set geweldig af, maar er wordt om meer gevraagd dus na wat overleg met het publiek wordt Like A Blazing Flame nogmaals gespeeld. Het is over het algeheel een strakke set die neergezet wordt op enkele hickups na. Het publiek heeft duidelijk genoten. Ik zeg, op naar de volgende!
Foto door Tim Tronckoe

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00