Home » Stream Of Passion / The Gentle Storm – Zwolle, Hedon 3-4-2015

Stream Of Passion / The Gentle Storm – Zwolle, Hedon 3-4-2015

door Edwin Knip
213 views 3 minuten leestijd

Een avond met uitersten, twee zangeressen met een klein postuur maar een grote stem, snerpende gitaarsolo’s en akoestische gitaren, roffelende drums en beukende bass drums. Dat zijn de ingrediënten van een avond als deze twee bands het podium betreden.
Stream Of Passion met frontvrouw Marcela Bovio opent de avond met Monster en A War Of Our Own. Beide nummers komen van het laatste album A War Of Our Own. Op het podium staat een energieke band, vol overgave wordt het publiek overgoten met stevige rock. De lichtshow en het grote doek met daarop de voorkant van het album geven de show wat extra. Tussen de nummers door is er veel contact met het publiek. Marcela maakt bij de aankondiging van Deceiver, een nummer van het debuutalbum Embrace The Storm, bekend dat dit album op 8 mei integraal gespeeld zal gaan worden in de Boerderij, in Zoetermeer. De show wordt vervolgd met Street Spirit, een eigen bewerking van het Radiohead nummer. Hierna volgen nog twee oudjes, In The End, van het album The Flame WIthin en Haunted van het debuutalbum. Macela is niet alleen een begenadigd zangeres, ze bespeelt ook de viool. Het wordt nog een drukke avond, want Marcela en bassist Johan van Stratum spelen beide mee met The Gentle Storm.
CC9I2283-BorderMakerCC9I2017-BorderMaker
Het optreden van The Gentle Storm is in drie delen onderverdeeld. Het begin en eind zijn behoorlijk stevig, in het midden zit een rustmomentje met enkele akoestische nummers. Het eerste nummer is Endless Sea, gevolgd door Amsterdam. Beide nummers geven een indicatie van de songs op het nieuwe album, tempo wisselingen, slepende gitaarriffs, beukende drums en rustieke momentjes. Het is een goede mix in dit project van Anneke van Giersbergen en meestercomponist Arjen Lucassen. Anneke staat stralend op het podium, en staat het publiek te woord als een overenthousiast pubermeisje dat One Direction mag ontmoeten. En dit is positief bedoeld, er straalt zoveel plezier en overtuiging van haar uit, het is een genot om naar te kijken. Onvermoeibaar blijft ze springen op het podium, terwijl haar vocalen de uitverkochte zaal vullen. Gitariste Merel Bechtold (Purest Of Pain, MaYaN) en bassist Johan van Stratum duelleren om het hardst op het podium.
Er worden niet alleen nummers van het nieuwe album gespeeld, ook materiaal van Ayreon wordt live gespeeld. Als Anneke een nummer van The Gathering aankondigt, explodeert de zaal. Eleanor wordt ingezet en zware riffs vullen de kleine zaal. Overweldigend, een ander woord is er niet voor. Na New Horizon is het tijd voor een intiem stukje concert. Gewapend met een akoestische gitaar betreedt Anneke het podium en onder doodse stilte wordt er een fantastische versie van Pink Floyd’s Wish You Were Here neergezet. Het applaus na dit nummer lijkt niet te eindigen. Als hierna Marcela Bovio het podium betreedt om samen met Anneke The Moment en Valley Of The Queens te vertolken, wordt dit deel van show toch stiekem het hoogtepunt.
Met Cape Of Storms gaat het daarna weer vol gas verder, een non-stop flikkerende lichtshow en zware bass drumpartijen wordt er naar het einde van de show gewerkt. Maar niet voordat er nog een keer een
nummer van The Gathering wordt gespeeld. De zaal ontploft bijna bij de begintonen van Strange Machines, de grootste hit van de band.
De toegift bestaat nog uit Fall Out en een geweldige storm versie van Shores Of India. Een fantastische, overweldigende show die je niet had mogen missen!
Fotografie: Ina Nieboer

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00