Home » Sheila E – Effenaar (Eindhoven) 21/11/2013

Sheila E – Effenaar (Eindhoven) 21/11/2013

door Patrick Spruytenburg
297 views 3 minuten leestijd

Wat doe je als je als concertzaal een telefoontje krijgt voor een take it or leave it aanbod voor een uniek concert? Dat grijp je uiteraard met beide handen aan en zodoende is een week later het eerste nachtconcert van de Effenaar een feit: een soort van afterparty van de Edison Jazz Awards in het Frits Philips Muziekgebouw. Niemand minder dan Sheila E zal, vergezeld van een aantal special guests tot in de late uurtjes een concert, doorspekt met jamsessies, geven.
2013-11-22 - sheila e - 002Ondanks het late tijdstip van aankondigen van het concert maar ook het late aanvangstijdstip moet ik in een flinke rij aansluiten: de Effenaar zal zo’n driekwart van de max. capaciteit gevuld raken. Ik zie een leeftijdscategorie van ‘zeer jong’ (lees: wellicht net in de tienerjaren) tot ‘respectabele leeftijd’: een feit dat de swingende muziek van deze dame niet aan een bepaalde leeftijdscategorie gerelateerd is, maar eigenlijk gewoon tijdloos is. Veel voorkomende gesprekken zijn een speculatie wie de special guests zijn, er zijn zelfs enkele geruchten dat niemand minder dan Prince zelf aan de avond zal deelnemen…
Naarmate de avond vordert, komen degene die hierop gehoopt hadden toch een beetje bedrogen uit: zijne hoogheid zelf schittert door afwezigheid. Maar het ensemble wat door Sheila E. door het optreden heen om haar heen verzameld wordt is er niet minder om: zo mogen Shirma Rouse en Sherry Dyanne beiden een nummer vertolken, en schittert Candy Dulfer bij de nummers a love bizarre en the glamorous life. Maar ook voor Ruben Hein is er plek om zijn spel op te toetsen te laten horen.
2013-11-22 - sheila e - 016Hoogtepunt van de avond is voor mij echter als er ineens niemand minder dan de legendarische Marcus Miller opkomt, en hij in een flinke jamsessie laat horen waartoe hij in staat is. Tussen al dit swingende geweld huppelt de inmiddels 55-jarige zangeres over het podium heen en weer, is ze continu bezig om contact met het publiek te maken en laat ze tussendoor regemlatig horen hoe goed ze op de drums en percussie is.
Dit nachtconcert kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid. Een verscheidenheid aan muziek van Sheila: nieuw werk wordt afgewisseld met oude klassiekers. Een verscheidenheid aan muzikanten: het is een komen en gaan van beroemdheden. En een verscheidenheid aan nummers: ‘netjes volgens de regels’ gaat perfect hand in hand met heerlijke jamsessies. Het kan zijn dat niet alles iedereen aanspreekt, maar als totaalconcert is het gewoon grandioos… Gewoon Genieten… Met een hoofdletter G!
Beste Effenaar, a.u.b. vaker van dit soort verassingen. Bij voorbaat dank!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00