Home » Silvertomb – Edge Of Existence

Silvertomb – Edge Of Existence

door Edwin Knip
145 views 1 minuten leestijd

Een muzikale samenwerking van enkele zwaargewichten uit de rockwereld.
Silvertomb is het nieuwste muzikale project van Kenny Hickey (Type O Negative, Seventh Void), Johnny Kelly (Type O Negative, Danzig) en Hank Hell (Seventh Void, Inhuman). Dit keer samen met Joseph James (Agnostic Front, Inhuman) op gitaar, en Aaron Joos (Awaken The Shadow, Empyreon) op toetsen, gitaar en achtergrondzang.
Negen rock georiënteerde nummers met lekker vuig gitaarwerk zorgen voor ruim veertig minuten luisterplezier. De nummers hebben genoeg variatie, So True bijvoorbeeld begint met een piano en strijker intro, en net als je er van overtuigd bent dat er een ballad begint, komt er een stevig gitaar- en drumwerk. Een voorzichtige vergelijking met de muzikale kunsten van Jane’s Addiction op hun debuut album mag gemaakt worden. So True wisselt snellere stukken af met trage, rustige delen muziek.
Right Of Passage is een nummer met rauwe, agressieve vocalen, stevige riffs en een langzame opbouw richting een climax. Die er maar niet komt. Waiting opent met een akoestische gitaar en groeit uit tot een nummer waarin uitbundig gesoleerd wordt op de gitaar.
Hier zijn negen onvervalste rocknummers van een hoge kwaliteit te beluisteren en ik kan iedereen aanraden om het album zeker enige aandacht te schenken. Hickey, Kelly en Hell hebben een ijzersterk album afgeleverd. Tekstueel gaat het over de donkere randjes van het leven, muzikaal staan de nummers als een huis.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00