Home » Slayer en Gojira – 013 (Tilburg) 03/07/2014

Slayer en Gojira – 013 (Tilburg) 03/07/2014

door Marc Koetse
182 views 2 minuten leestijd

Slayer en Gojira, twee namen die het meer dan de moeite maken om naar Tilburg af te reizen. Beide bands trekken al een tijdje met elkaar op lang de diverse zalen en vandaag staat de enige NL show in deze tour op het program.
GojiraGojira mag als het spits afbijten in een alles behalve volle zaal. Wellicht dat het weer het publiek nog even op de terrassen houdt. De Franse band speelt een set van ongeveer een uur waarin nummers van de meeste van hun albums voorbij komen.  De band zet een echt ongelofelijk strakke show neer, death metal doorspekt met een heel flinke dosis thrash en her en der wat melodische lijntje. Vooral het drumwerk van Mario Duplantier is echt heel erg goed. Jammer dat het drumsolootje beperkt blijft tot een paar korte roffeltjes. Het feestje mag ongetwijfeld niet te lang duren want de grote broer moet zo op.
SlayerDie grote broer laat niet zo heel lang op zich wachten. Het podium is binnen een half uur ongebouwd en klaar om Slayer te ontvangen. De zaal is inmiddels prettig vol gelopen, niet ram vol en dat is wel zo aangenaam.  Zonder dralen, al te lange pauzes en ellenlange verhalen wordt in anderhalf uur een set met maar liefst 20 nummers afgewerkt Al het bekende werk komt voor bij. Het beukt, het thrashed, het vliegt voor bij. Als de bekende rifs van South of Heaven en Angel of Death klinken weet je dat al bijna weer buiten staat. Ondanks dat de band eigenlijk nog maar half compleet is blijft Slayer een fenomenale band, een feest om naar te luisteren!
 


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00