Home » Sofi Tukker – Tivoli/Vredenburg (Utrecht) 18/09/2022

Sofi Tukker – Tivoli/Vredenburg (Utrecht) 18/09/2022

door Maurice Tonies
729 views 3 minuten leestijd

Ter promotie van het nieuwe album WET TENNIS is het Amerikaanse duo Sofi Tukker op tour door Europa. Het muzikale duo heeft al menig festival op zijn kop gezet en doet dit nu dunnetjes over in het clubcircuit. Na een eerdere succesvolle show in Paradiso is vandaag de zaal van de Ronda in Tivoli/Vredenburg in Utrecht aan de beurt!
De grote zaal van de Ronda is uitverkocht en door wat dj’s al in de juiste sfeer gebracht. De 90’s-Beats hebben al een positieve uitwerking gehad op het publiek, iedereen is klaar voor de show van Sofi Tukker en onder luid gejuich komt het duo podium oplopen. Vanaf de allereerste tonen is het feest in Utrecht. De elektronische beats en uptempo klanken doen het publiek op en neer veren en als daar ook nog eens de stemmen van Sofi Tukker door de speakers schallen is de feestvreugde al compleet. Het duo heeft dan ook binnen no time de zaal in the pocket. Sofi Tukker is op tour om het nieuwe album WET TENNIS te promoten, maar ook wordt het oude materiaal niet overgeslagen. Zo klinkt al heel snel de grote hit Best Friend door de speakers.
Het publiek wordt continu opgezweept door hetzij Sophie, hetzij Tukker die snel van rol wisselen om hun fans te enthousiasmeren. Sofi Tukker heeft goed naar de muziek uit de jaren ’80 en ’90 geluisterd en veel van deze invloeden hoor je nu terug in het nieuwe werk. Ook nodigt het duo het publiek uit om vooral mee te dansen en ze schromen het niet om iedereen een dansje te leren. Samen wordt het feestje dan ook alleen maar groter. Eigenlijk draait de hele avond stiekem om het spelen van een grote wedstrijd. Op een scherm staat een scorebord, waarop we met ons enthousiasme en inzet punten kunnen scoren. Als we goed ons best scoren en 26 of meer punten weten te scoren, dan zijn we beter dan het publiek in Paradiso. Iedereen zet dan ook een beste beentje voor en men lacht enigszins zangeres Sophie uit als zij de plaatsnaam Utrecht net een beetje anders uitspreekt.
Het nieuwe materiaal blijkt prima te passen tussen de oude songs van Sofi Tukker. Er ontstaat dan ook een mooie mix, waarop het publiek maar blijft zingen en meespringen. In het nieuwe nummer Summer In New York horen we zelfs een bekend stukje van Suzanne Vega’s Tom’s Diner terugkomen. Vol overgave laat dan ook het publiek van zich horen. Sofi Tukker hoeft niet alles alleen te doen. Met regelmaat wordt het duo vergezeld door wat dansers die een mooie choreografie hebben ingestudeerd. Naast de sample van Suzanne Vega waagt Sofi Tukker zich ook nog aan de cover What A Wonderful World, waarbij het publiek wordt gevraagd om de lichtjes op de telefoons te ontsteken, een mooi rustmomentje in de show.
Gaandeweg de show verdient het publiek de nodige punten en als publieksfavorieten Batshit en Purple Hat hebben geklonken is de missie geslaagd. Ja! Utrecht heeft Amsterdam verslagen, zover deze strijd al serieus genomen dient te worden. Alles is met een dikke knipoog toch? Sofi Tukker verlaat voor eventjes het podium, maar er een toegift mag niet uitblijven. Voor een laatste maal klinken de beats door de mooie zaal in Utrecht. Zonder het nummer Drinkee is de avond niet compleet! Iedereen heeft dan ook heerlijk los kunnen gaan en heeft eindelijk deze inhaalshow mogen afvinken. Wat een feest!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00