Home » Sonic Whip – Groene Engel (Oss) 05/06/2020

Sonic Whip – Groene Engel (Oss) 05/06/2020

door Maurice Tonies
223 views 3 minuten leestijd

Concertliefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni mogen de concertzalen weer open voor shows met een maximaal 30 bezoekers tellend publiek. Cultuurpodium Groene Engel in Oss heeft achter de schermen druk gewerkt om een nieuwe concertbeleving te creëren voor zowel de artiest als voor het voor het publiek.  Hoe gaat dit allemaal in zijn werk? Hoe is dat nu om vanaf een stoeltje met andere muziekliefhebbers naar een show van Sonic Whip te kijken? Rockportaal.nl ging graag op onderzoek!
Bezoekers van de show van Sonic Whip worden bij binnenkomst van de Groene Engel hartelijk welkom geheten, krijgen uiteraard wat huisregels te horen en worden vervolgens naar een plekje in de zaal gewezen. De shows in de zaal in Oss zijn op dit moment allemaal zitconcerten en iedereen mag dan ook op gepaste afstand van elkaar plaatsnemen op de tribune, op een paar zitplekken aan de zijkant van het speelveld en zelfs het op het podium. Het vloeroppervlak van de zaal is het speelterrein voor de band Sonic Whip, eigenlijk zijn we dan ook getuige van een in-the-round experience.
Onder luid gejuich komt het rocktrio de vloer oplopen en Sonic Whip gaat dan ook meteen daverend van start. Het moet voor de formatie uit Nijmegen een apart gevoel geweest zijn, voor het eerst weer mogen spelen voor een live-publiek. De heren hebben zich behoorlijk laten inspireren door de betere rockbands van weleer. Een snufje Led Zeppelin is de heren niet vreemd, evenals de stonerrock van Queens Of The Stone Age, maar ook horen we de invloed van Soundgarden passeren. Op het vloeroppervlak van de Groene Engel is een grote rechthoek afgetekend, waarop duidelijk te zien is waar de band mag spelen. Met regelmaat zoeken de heren de grenzen van dit veld op en wisselen blikken uit met de bezoekers die rondom hen heen getuige zijn van deze speciale show. Vooral zanger Meryn Bevelander is een beweeglijk podiumbeest en zweept de boel continu op. Vol enthousiasme geeft hij aan weer blij te zijn om te mogen spelen en ook vertelt hij over de crowdfundactie waarmee de heren hopen het nieuwe album te kunnen bekostigen.
Het publiek geniet van de explosieve rockshow van Sonic Whip en hoewel er helaas nog geen grote bezoekersaantallen aanwezig mogen zijn laat men zich wel goed horen. Sonic Whip geniet van deze aandacht, wat moeten ze dit gemist hebben. De band uit Nijmegen schuwt het niet om lekker te soleren, maar dat past ook prima bij de jaren ‘70-sound die ook door hun aderen giert. Soms zoeken de bandleden elkaar op bij het drumstel van broer Florian Bevelander en nemen een mooie rockpose aan. Aanvankelijk zou de set zo’n 40 minuten duren, maar nadat de band het speelveld heeft verlaten klinkt een duidelijk verzoek: “We Want More”. Sonic Whip keert terug en geeft vanavond een primeur weg, ze spelen twee nieuwe nummers die men nog niet eerder gespeeld heeft. Zo mag het publiek in de Groene Engel voor een laatste maal genieten van de kunsten van de heren uit Nijmegen. Wat een verademing om weer livemuziek te mogen aanschouwen!
Foto door Fred Heijnen – Groene Engel

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00