Home » Spirit Adrift – Divided By Darkness

Spirit Adrift – Divided By Darkness

door pim@rockportaal.nl
308 views 2 minuten leestijd


Spirit Adrift is een band die constant evolueert. Opgericht in 2015 door Nathan Garrett in Phoenix, Arizona als doom metal band, is de band nu, twee full length albums en vier jaar later, een heavy metal band geworden die zich heeft laten inspireren door oudgedienden als Iron Maiden, Metallica en Black Sabbath. Op Divided By Darkness, hun derde full length album dat uitkomt op 10 mei via 20 Buck Spin Records, tovert Nathan Garrett misschien wel zijn meest inventieve solo’s, geniale riffs en geweldige liedjes uit zijn hoed.
Eerste single Hear Her kreeg ik maar niet uit mijn hoofd. Het refrein is een oorwurm die zich diep in het oor nestelt. Reden genoeg om heel het album eens onder de loep te nemen. En ja deze plaat kan weleens de doorbraak betekenen voor Nathan. Een welverdiende want de man werkt hard; hij zingt, speelt gitaar en bas in zijn band en speelt daarnaast nog gitaar in death metalband Gatecreeper, de band van Chase Mason, de zanger van Gatecreeper en op de planken de bassist van Spirit Adrift.
Waarom deze plaat een doorbraak kan betekenen is omdat deze plaat een soort heavy metal versie van Metallica is ten tijde van Ride The Lightninig en Master Of Puppets. Het nummer Angel & Abyss roept herinneringen op aan Welcome Home (Sanitarium) en Fade To Black in één. Het is één van de beste nummers die dit jaar uitkomen. Waar Metallica nog wat meer fun moet stoppen in hun liedjes, lijkt Spirit Adrift die allang gevonden te hebben. Goed voorbeeld is het prachtige Living Light met gastvocalen van Kayla Dixon van Witch Mountain. Kippenvel.
Conclusie: Dit is de plaat van 2019. De plaat die de terugkeer van heavy metal markeert. Spirit Adrift gaat heel groot worden met Divided By Darkness.
Op een schaal van 1 tot 10:
9,5

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00