Home » StahlZeit – De Cacaofabriek (Helmond) 20/05/2016

StahlZeit – De Cacaofabriek (Helmond) 20/05/2016

402 views 3 minuten leestijd

Vanavond staat De Cacaofabriek in het thema van de Rammstein tributeband Stahlzeit. Het concert is uitverkocht en de verwachtingen zijn hoog. 
stahlzeit - foto patrick spruytenburg - 016Als Stahlzeit van start gaat begint te band meteen groots. Ich tu dir weh knalt met het nodige vuurwerk van het podium en de volle zaal komt gelijk los. Meteen laat de band horen dat ze in alles de naam Rammstein tributeshow eer aan doen. De zanger Heli Reißenweber klinkt moeiteloos als Till Lindemann en ook in de presentatie is de band een goede kopie van het origineel.
Bij het derde nummer van de set laait het eerste oh zo verwachte vuur op. Links 2-3-4 is natuurlijk ook wel een geweldig nummer om de nodige pyro op los te laten. De start van het nummer met wat vuurwerk is ook zeker vermakelijk, maar de vlammen is natuurlijk waar iedereen op gewacht heeft. De kleine zaal wordt al snel erg warm voor alle vuurwerk en pyro effecten, maar dat mag de pret zeker niet drukken.
Bij het nummer Asche zu Asche worden de microfoonstandaards van beide gitaristen in brand gezet. Het geeft een heel erg mooi effect. De standaard van gitarist Matthias Sitzmann brandt zo hardnekkig dat hij geblust moet worden als het volgende nummer begint, gelukkig zijn ze daar erg goed op voorbereid.
stahlzeit - foto patrick spruytenburg - 011Bij nummers zoals Mein Teil en du riechst so gut laten de bandleden zien dat ze erg goed op elkaar zijn ingespeeld. Diverse gechoreografeerde stukken worden foutloos uitgevoerd en het geheel knalt van het podium af. Super strak gespeeld met indrukwekkende solo’s van gitarist Matthias en toetsenist Thilo Weber. Het is een goed georganiseerde show, met gave pyro en vuurwerk effecten. Van mooie vuurwerk regens tot aan vlammenwerpers, maar ook een kookpot, een koksoutfit, een dildo of een vlammen masker, je kan het zo gek niet bedenken of het komt het podium op.
Met Engel sluit de band de avond af. Natuurlijk kan bij dit nummer een echt afsluiter wat betreft vuurwerk en pyro ook niet uitblijven, het is een waar spektakel. Ik vond het een geweldige avond, een top show van top muzikanten die hun vak als tribute show echt goed verstaan en een super goede setlist.
Setlist: Ich tu dir weh, Liebe ist für alle da, Links 2-3-4, Rammstein, Sehnsucht, Asche zu Asche, Bestrafe mich, Mutter, Keine Lust, Benzin, Mein Teil, Amerika, Mein Herz brennt, Weisses Fleisch, Sonne, Ohne dich,  Du riechst so gut, Waidmanns Heil, Feuer frei, Du hast, Pussy toegift: Bück dich, Ich Will, Engel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00