Home » The Asteroids Galaxy Tour – Spot (Groningen) 23/10/2019

The Asteroids Galaxy Tour – Spot (Groningen) 23/10/2019

door Rob Jacquet
257 views 4 minuten leestijd

Je kan op verschillende manieren iets vieren. Een band die 20 jaar bestaat of een album dat 10 jaar geleden “op de wereld kwam”. Het was 21 september 2009 dat Fruit van the Asteroids Galaxy Tour werd uitgebracht. Dat moet natuurlijk gevierd worden en dat doen ze middels een Europese tour waar vanavond ook Groningen wordt aangedaan.
We hebben het dus over the Asteroids Galaxy Tour. Even het geheugen opfrissen. The Asteroids Galaxy Tour is een Deense band (Kopenhagen) bestaande uit Mette Lindberg en Lars Iversen. Ze maken swingende retropop dat doet denken aan de jaren ’80.
De band kreeg voornamelijk bekendheid door twee commercials. Eén van Apple met hun nummer Around the Band en de ander van de Heinekenreclame met het nummer The Golden Age waar deze band met zangeres Mette Lindberg prominent in de clip aanwezig is, maar vreemd genoeg zowel in Denemarken als Nederland geen hit werd. Beide nummers komen van hun debuutalbum Fruit, waarvan alleen het nummer Heart Attack in Nederland een bescheiden hit notering kreeg.
Deze bekendheid zorgde er wel voor dat ze in Nederland op grote festivals konden spelen zoals Pinkpop, Parkpop, Zwarte Cross, Lowlands en Eurosonic Air en een paar maal in Nederland een clubtour deden waar o.a. Rockportaal verslag van heeft gemaakt.
Vanavond dus weer in Groningen met hun Fruit 10 Year Anniversary Tour. Tot mijn verrassing niet in de grote zaal van de Oosterpoort waar ze al eerder met succes hadden gespeeld, maar in de kleine binnen zaal. Opzicht wel goed ook want zoveel publiek was er (ook tot mijn verrassing) niet. Tussen de 150 a 200 mensen waren aanwezig op hun feestje, maar het werd zo wel knus en gezellig.
Het voorprogramma mocht er trouwens ook zijn. Kita Menari zorgt ervoor dat de zaal al wat wordt opgewarmd. Kita Menari (dat zoiets betekend als “wij dansen” in het Maleisisch, swingde er inderdaad op los.
Na een half uur spelen en een pauze van eveneens 30 minuten begint de intro van The Astroid Galaxy Tour en komen de bandleden stuk-voor-stuk het podium op.
In de intro hoor je al de eerste tonen van Bring Us Together, de title zong van hun laatste album dat ook al weer vijf jaar geleden (september 2014) werd uitgebracht. Met daarop volgend Navigator en My Club, zetten ze met hun swingende muziek direct de toon. Gek genoeg zijn deze drie nummers van dit album zodat je haast zou denken dat het vijfjarig jubileum van dit album Bring Us Together wordt gevierd.
Mette begint in mijn ogen iets onwennig en mat en ook technisch voelt het niet direct vlekkeloos met wat teveel echo. Maar na enkele minuten begint ze haar draai op het podium te vinden en komt het geluid ook beter over.
Het publiek kijkt het allemaal even afwachtend aan, maar begint toch langzaam wat mee te dansen op de muziek. Het mooie Hurricane en bombastische Push The Envelope passeren de revue en er worden twee nieuwe nummers, Apollo en Dynamite, gespeeld. Het geluid klink lekker vol waarvan de gitarist af en toe ook de tweede keyboard gebruikt. Na een uur spelen eindigen ze het Heart Attack.
De toegift begint met het mooie langzame Hero waarbij Mette die toch zichtbaar geniet van het geheel op rand van het podium gaat zitten. De mobiele camera’s gaan al snel in de aanslag om een mooie foto van haar te maken. Na het nummer Major volgt al snel het nummer waarop iedereen staat te wachten ….The Golden Age zodat op swingende wijze aan deze toch wel korte show een eind komt. Maar niet voordat Mette nog even een foto van de toeschouwers in de zaal maakt.
The Asteroids Galaxy Tour speelt een goede set met voornamelijk nummers van hun jubileumalbum. Het geluid was goed, ondanks de soms dominante echo in het begin Het was kort maar krachtig, maar veel fans waren daar niet mee bezig. Na afloop zit de ene helft direct op de mobiel om te kijken hoe Ajax heeft gespeeld. De andere helft zit geduldig bij de merchandise stand te wachten op Mette die na een kwartier langskomt en ruim de tijd neemt voor een handtekening, een foto en een praatje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00