Home » The Offspring – Poppodium 013 (Tilburg) 16/06/2016

The Offspring – Poppodium 013 (Tilburg) 16/06/2016

door Lisanne van Opstal-Damen
321 views 4 minuten leestijd

Het is een regenachtige donderdag avond van een hele regenachtige week als we naar de 013 gaan voor de Amerikaanse Punk Rock legendes The Offspring, met in het voorprogramma Good Riddance en Harsh Realms!, Vroeger voor de verbouwing van de 013 was het best overzichtelijk. Uiterst links ging je naar binnen voor de Jupiler Zaal, in het midden was de ingang voor de kleine zaal en uiterst rechts was The Batcave. De Batcave is al jaren weg helaas, maar nu na de verbouwing zijn de ingangen veranderd met als gevolg dat er veel fans van The Offspring in de rij staan voor The Winery Dogs die in de Jupiler zaal spelen, de vroegere kleine zaal.
Good RiddanceEenmaal binnen gekomen lijkt het niet heel erg druk voor een uitverkochte 013. Toch hebben Harsh Realms! al een aardig publiek om voor te spelen. Dit jonge bandje stond oorspronkelijk niet op het programma maar Coen Floren, guitarist van de band, stuurde een mailtje naar de programmeur van de 013 en met persoonlijke goedkeuring van de hoofdact zelf mochten ze komen openen deze avond. Harsh Realms! houden zich goed staande op het grote podium, ze spelen gedreven en vol enthousiasme. De eerste helft van de set is recht toe recht aan Punk Rock, later word het gevarieerder en ze krijgen het publiek langzaam aan best goed mee. Hoewel de gevraagde pit nu nog uit blijft.
Good Riddance, de eigenlijke opener van de avond komt daarna. Dit is even een ander aanblik in plaats van een paar jongen gasten staan er nu een paar oude veteranen op het podium. De muziek is duidelijk meer beïnvloed door ouwe oldschool Punk en Hardcore Punk, maar toch nog steeds erg melodieus. In 2007 stopte Good Riddance er eigenlijk mee maar sinds 2012 zijn de heren toch weer gaan spelen. En vorig jaar is er ook weer een nieuw album verschenen. Bij drummer Sean Sellers word overduidelijk niks getriggerd, en hier zijn de rauwe punk invloeden het duidelijkste te horen. Het klinkt lekker rauw en in de zaal ontstaan de eerste pits. Bassist Chuck Platt zoekt het meeste contact met het publiek, en de backing vocals die hij verzorgt laten eveneens horen waar de invloeden van deze band vandaan komen. Russ Rankin zoekt een stuk minder contact met het publiek, en ondanks het rauwe randje in zijn stem is hij samen met guitarist Luke Pabich verantwoordelijk voor de melodieuze kant van de band. De klassiekers worden luidkeels meegezongen en ze hebben er ongetwijfeld nog tientallen fans erbij gekregen vanavond.
The OffspringDaarna komt de band waar iedereen voor gekomen is vanavond The Offspring. Ze trappen af met You Gonna Go Far Kid en de zaal is los. We realiseren ons ook dan pas hoe afgeladen vol de grote zaal van de 013 nu eigenlijk staat. Het is meteen feest en dat zal zo blijven tot het einde van het concert. Dexter Holland is goed bij stem en krijgt regelmatig bijval van het publiek.
De refreinen worden luidkeels meegezongen en ook komen de crowdsurfers regelmatig voorbij. Kevin ‘Noodles’ Wasserman vraagt of ze al eens eerder in Tilburg gespeeld hadden, en de zaal liet duidelijk weten dat dat niet het geval is geweest. Hij beloofde dat ze volgende week 2 keer terug zullen komen. Dus we zullen het mee maken. Alle grote hits komen voorbij, Come Out And Play, Pretty Fly For A White Guy, Why Don’t You Get A Job, The Kids Aren’t Allright en natuurlijk Self Esteem waarbij nagenoeg de hele zaal in koor het overbekende intro mee zong en daarna massaal begon te springen. Fantastisch om te zien. Het concert vloog voorbij en had eigenlijk best nog een half uurtje langer mogen duren. Maar het was fantastisch…. Als je van Punk Rock houd tenminste.
Foto’s: Lisanne Damen
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00