Home » The Rasmus – Effenaar (Eindhoven) 28/9/2018

The Rasmus – Effenaar (Eindhoven) 28/9/2018

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
268 views 4 minuten leestijd

Vandaag zijn we in Eindhoven en staat de Effenaar in het teken van de Finse band The Rasmus. Het is heel lang geleden dat ik deze band voor het laatst zag en ik ben heel benieuwd. Het nieuwe werk van het in 2017 gereleasde album Dark Matters klinkt erg goed. Eens zien hoe ze alles live weten te brengen.
Eerste voorprogramma Overlaps begint om 20:10. Deze Italiaanse band klinkt aardig. Zangeres Gloria Piccinin heeft haar kracht vooral in de hoogte,  in de laagte wordt ze overstemd door de band. Ze hebben leuke aanstekelijke nummers en frontvrouw Gloria weet de redelijk gevulde zaal goed mee te krijgen. Tijdens een langzamer nummer filmt ze zelf het publiek wat de zaklamp op de telefoon aan moest doen. Screamen kan Gloria beter aan iemand anders over laten, dat is het enige wat me echt tegen staat in de set. De muzikanten spelen erg strak en met hun afwisselende show zijn ze zeker een goed voorprogramma voor The Rasmus.
Het volgende eveneens Italiaanse voorprogramma volgt redelijk snel The Shiver en begint om kwart voor 9. Deze band begint meteen met een erg sterk nummer. Zangeres Federica Faith Sciamanna heeft een erg goede stem en ze krijgt de ondertussen volgestroomde zaal meteen erg goed mee. Zelfs als ze bij het tweede nummer al wil dat iedereen gaat springen krijgt ze het overgrote deel van het publiek mee. Federica zet een goede show neer terwijl ze ook meerdere instrumenten bespeeld (keys, gitaar en Theremin). Jammer dat de hele set uit hetzelfde soort nummers bestaat, er is weinig afwisseling. De muzikanten spelen wel erg strak en de zang van Federica is goed toonvast.
Precies op tijd (21:45) begint het Finse The Rasmus. Ffffalling is het eerste nummer en meteen is te merken dat hoewel de zanger Lauri Ylönen goed bij stem is, hij sinds de vroege jaren toch een wat diepere stem heeft gekregen. Hij haalt de hoge noten wel, maar ze klinken wel echt anders en niet zo kenmerkend als voorheen. De band heeft een goede lichtshow met led zuilen op het podium en de nodige lampen boven het podium meegenomen en dat kleedt de set wel lekker aan. De ondertussen volle zaal zingt meteen lekker mee. Lauri beweegt zich lekker over het podium evenals gitarist Pauli Rantasalmi. Door de gehele set heen heeft Lauri een leuke interactie met publiek. The Rasmus zet een leuke afwisselende set neer met werk van alle albums van oud tot nieuw. Bassist Eero Heinonen doet de backing zang en dat doet hij zeer goed. De stemmen klinken samen erg mooi en Eero zingt mooi zuiver. Lauri daarentegen zingt niet altijd even zuiver, door de hele set heen is het te veel om het niet te noemen, maar hij doet het zeker niet in alle nummers. Drummer Aki Hakala zorgt voor een super strakke basis van de hele set. Het is jammer dat het geluid erg modderig is. Rommelig gemixt en de bas en drums zijn in verhouding te hard. Dat drukt het luisterplezier toch wel enigszins. De band zelfs in één bonk energie en dat geeft een lekker uitstraling. Tijdens het nummer Sail Away tegen het eind van de set pakt Lauri zelf een akoestische gitaar, hij bewijst dat hij naast zanger ook goed gitaar kan spelen. Deze avond was zeker de moeite waard. The Rasmus weet zeker te entertainen en zorgt dat je met een goed gevoel de zaal verlaat.
Setlist the rasmus: F-F-F-Falling, Guilty, No Fear, Empire, Time to Burn, Immortal, Justify, Nothing, Paradise, In My Life, First Day of My Life, Not Like the Other Girls, Funky Jam, Still Standing, If You Ever, Chill, In the Shadows, Livin’ in a World Without You. Encore: Holy Grail, Wonderman, Sail Away


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00