Home » The Reservoir Dogs Band – Cacaofabriek (Helmond) 12/01/2018

The Reservoir Dogs Band – Cacaofabriek (Helmond) 12/01/2018

door Patrick Spruytenburg
174 views 3 minuten leestijd

De leukste verassingen zijn de spontane: toen ik vorige week puur toevallig bij de Urban Shopper op Strijp S te Eindhoven binnen wandelde, stuitte ik op het instore optreden van The Reservoir Dogs Band bij Velvet Music. Waar ik kennis maakte met een voor mij onbekende band uit de buurt die toch al 5 jaar bestaat. Die mij kennis liet maken met haar repertoire in een minimale setting tussen de uitgestalde LP’s, CD’s en DVD’s. En die mij hebben weten te verassen, tezamen met vele andere bezoekers die op de muziek afkwamen en waarbij ik vaak de opmerking “da’s toch het nummer van die film, hoe heet-ie ook alweer” heb horen vallen. Want het repertoire laat zich met zo’n bandnaam wel raden…
Vanavond staat de band in de Cacaofabriek in Helmond waar ik dus een volledige show mee ga maken. Er is geen support maar op de website is te lezen dat het optreden zo’n 2 uur zal gaan duren. De zaal is voorzien van de nodige hangtafels wat de uitstraling zeker ten goede komt.
Als de muziek en de lichten doven en Bill aka Mr. Pink, Vincent Vega aka Mr. Blonde, Aldo Raine aka Mr. Orange, Mr. Nice Guy Eddy aka Mr. White, Stuntman Mike aka Mr. Brown, Mr. Wallace aka Mr. Black het podium betreden is dat het begin van een performance, waarin de band een stuk verder gaat dan slechts op het podium staan en nummers vertolken: er wordt serieus werk van gemaakt om de sfeer van de films van Tarantino te benaderen. Karakters en kleding kunnen rechstreeks uit de films komen waarvan ze de muziek vertolken. Puntje op de i is als na een tijdje de hooggehakte O’Ren Ishii aka Miss Blue de band komt versterken met haar aangename verschijning.
Er wordt weinig tijd verspeeld aan dialogen, des te meer tijd kan er aan de setlist besteed worden. Een blik op dit papiertje toont een lange lijst: die 2 uur speeltijd gaat echt waargemaakt worden. Kleine intermezzo’s van Mr. Pink zijn een wandelingetje in het publiek om geld uit te delen, een aankondiging van een nieuw nummer en een fotomomentje waarbij de band met het publiek op de foto gaat.
Of je nou een liefhebber bent van de Tarantino films en / of de muziek of als je gewoon een optreden wil wat in een mooie performance gegoten is: de band zal een breed publiek aanspreken. Na de instore verassing heeft de band me ook met hun volledige show als happy toeschouwer naar huis laten gaan!
Setlist: Gimme danger – Rumble – Commanche in a dark night – Rumble – Son of a preacher – Stuck in the middle – Urami Buschi – Down in Mexico – After dark & I can’t hardly stand it – Little green bag – Girl’s not there – Bang bang – Botany Bay – Misirlou & Ezikiel 25-17 – Deathtrap boogie woogie – Never can tell – Chick habit & Marvin – La Corsa – (encore) Ain’t no grave – Woo woo.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00