Home » Tully Monster – Sightseeing

Tully Monster – Sightseeing

door Edwin Knip
211 views 2 minuten leestijd

Een onderhoudende mix van progressive rock en metal afkomstig uit Nederland.
Tully Monster bestaat sinds 2014 en als frontvrouw zien we daar Marike Groot (ex-The Gathering). Ze wordt bijgestaan door drummer Wolter Jonkman, bassist Robert Jan van der Woud en de gitaristen Wieger Janse en Schelte Eppinga. Het debuut is een vier tracks tellende EP met een duur van bijna 25 minuten. Het openingsnummer Wire is een mengeling van stevige gitaar riffs en een solide bas-drum begeleiding. Het is geen uptempo nummer en af en toe zitten er wat onvoorspelbare melodieuze wendingen in.
White Fish is een rock nummer met psychedelische invloeden. En als je goed luistert lijkt de stem van Groot hier en daar opvallend veel op een kruising tussen Beth Hart en Janis Joplin. Met ruim acht en een halve minuut is dit het langste nummer, een nummer vol met muzikale verrassingen. Het intro is lekker loom en rustig, het nummer komt langzaam maar zeker op gang. Naarmate het nummer vordert komen er wat sterke, stevige gitaarpartijen voorbij, om daarna weer wat terug te zakken in tempo. Het is Groot die met haar vocalen het nummer dirigeert. Ze is volledig in control met haat ijzersterke stem.
De EP wordt gecompleteerd door het wat complexe Wire en met het zeven minuten durende Sightseeing. In Wire laat Groot horen ook de hoge tonen, tot een bepaalde hoogte, nog aan te durven. Sightseeing lijkt het rustigste nummer van het debuut, maar schijn bedriegt. Het is een sterk staaltje progressive rock en een genot om naar te luisteren. Al met al krijgt deze EP een ruime voldoende, het is duidelijk dat deze band bestaansrecht heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00