Home » The Whirlings – Earthshine

The Whirlings – Earthshine

door Edwin Knip
127 views 1 minuten leestijd

Psychedelische stoner rock van Italiaanse bodem.
Het nieuwe album van deze Italiaanse band bevat geen doorsnee stoner rock. De vier muzikanten geven hun eigen draai mee in de vijf nummers op dit album. De band bestaat uit gitarist Andrea Lolli, gitarist/toetsenist Mattia Lolli, bassist/toetsenist Diego La Chioma en drummer Giulio Corona.
In bijna veertig minuten worden vijf overwegend instrumentale nummers neergezet, waarvan de eerste Vacuum is. Het is een slepend stoner nummer met langzame riffs en vrouwelijke vocalen die telkens herhaald worden. Het tweede nummer is Reverence en hier wordt de muziek voor een groot deel overheerst door synthesizer tonen. Ook hier ligt het tempo in het begin laag, een beetje ambient achtig. Het nummer creëert een rustieke omgeving. Als het nummer iets over de helft is, gaat het tempo omhoog dankzij de gitaar riffs die toegevoegd worden, samen met de bas en drumpartij.
De EP sluit af met het meer dan tien minuten durende Lost In Whiteout. Ook hier horen we verschillende tempo’s en een variatie in melodie lijnen. Sonore gitaren en een ritmische bas wisselen elkaar af. Het tempo gaat van traag naar sneller, de muziek wordt intenser. Langzaam wordt de spanning naar het einde opgebouwd.
Instrumentale albums verzanden vaak in een eindeloze brei van muziek waardoor je de aandacht er niet meer bij kan of wil houden. Bij de vijf nummers op dit album is daar zeker geen sprake van. De band weet te boeien, vooral door veelvuldig te variëren in de opbouw en in het tempo.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00