Home » Thou – Rhea Sylvia EP

Thou – Rhea Sylvia EP

door pim@rockportaal.nl
191 views 2 minuten leestijd


De sludge/doom band Thou, uit Baton Rouge Louisiana, is misschien wel de hardst werkende band in het metalgenre. Hun discografie bestaat uit 40 albums, splits, singles sinds hun oprichting in 2005. Dit jaar brachten ze hun 5e full length album Magus uit en geheel in Thou stijl werden we eerst getrakteerd op drie EP’s The House Primordial, Inconsolable en Rhea Sylvia. Die laatste plaat was mijn eerste kennismaking met deze vijfkoppige band en sindsdien kan ik deze band en hun loodzware muziek niet loslaten. Daarom ook een review over deze plaat.
Hoewel de eerste platen meer sludge en drone elementen bevatten, is dat op deze EP wat teruggedraaid. Het tempo blijft gelukkig slepend, het gitaargeluid is nog steeds loeizwaar, maar er is een flinke dosis grunge toegevoegd aan de nummers (met dank aan gitarist Matthew Thudium die de muziek schreef). Rhea Sylvia wordt daardoor meer melodieus waardoor er een sepia-achtige sfeer ontstaat die veel lijkt op de sfeer van Alice In Chains klassieker Dirt. In een nummer als Deepest Sun hoor ik duidelijk Jerry Cantrell melodieën in de (cleane) zang, maar Thou kopieert absoluut niet. Ze creëren meer hun eigen grungesmaakje en die bevalt uitstekend.
Conclusie: Rhea Sylvia is een toegankelijke EP voor Thou begrippen. De voorliefde voor grunge en melodie zijn op een mooie manier verweven met de zware Thou sound. Het is die combi, grunge en sludge/doom die net zo goed bij elkaar passen als warme beenham en warme honingmosterdsaus.
Op een schaal van 1 tot 10:
9.0

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00