Home » Three Days Grace – 013 (Tilburg) 11/10/2018

Three Days Grace – 013 (Tilburg) 11/10/2018

door eilish@rockportaal.nl
386 views 3 minuten leestijd

Op donderdagavond speelde de Rockband Three Days Grace hun enige concert in Nederland in een vol 013. Vanuit het hele land zijn fans van deze band naar Tilburg gekomen om hen live te zien. Dit resulteerde dan ook in een geweldige sfeer en een goede interactie tussen de artiesten en het publiek.
De Canadese Rockband Three Days Grace bestaat al meer dan 20 jaar. Hun grote doorbraak kwam in 2003 met het nummer I Hate Everything About You. De band bestond origineel uit zanger Adam Gontier, drummer Neil Sanderson en bassist Brad Walst. In 2003 kwam leadgitarist Barry Stock erbij. Op 9 januari 2013 verliet Adam de band om solo te gaan. De vocals werden toen overgenomen door Matt Walst. Adam vormde in 2015 een nieuwe band, Saint Asonia.
Als support act bracht Three Days Grace Bad Wolves mee. Deze band werd opgericht in 2017 en bestaat uit zanger Tommy Vext, drummer John Boecklin, lead gitarist Doc Coyle, gitarist Chris Cain en bassist Kyle Konkiel. De manager van de band is niemand minder dan Zoltan Bathory van Five Finger Death Punch. De band is op dit moment het meest bekend voor hun cover van Zombie van The Cranberries.
Het concert gaat meteen energiek van start. Zanger Tommy aarzelt niet om meteen te vragen om een moshpit, waar het publiek positief op reageert. De bandleden springen rond over het podium, alvast een goede voorbereiding op Matt, die ook geen moment stil staat tijdens zijn performance. De band sluit hun act af met de cover van The Cranberries, waarbij het hele publiek zijn aanstekers (en telefoons) in de lucht steekt en luidkeels meezingt.
Als iemand die al meer dan 10 jaar fan is van Three Days Grace moet ik eerlijk toegeven dat ik even moet wennen aan de stem van Matt Walst, vooral wanneer er oudere nummers gespeeld worden. Maar zodra ik eraan gewend ben kan ik er niet omheen dat Matt ook zeker een goede artiest is en een prachtige performance neerzet met de rest van de band. De uitverkochte zaal bestaat duidelijk uit fans die de band al jaren volgen, aangezien elk nummer worden meegebruld door bijna iedereen in het publiek. Dit zorgt voor een geweldige, intieme sfeer waar de band ook duidelijk erg van geniet. De ´goude oude´ nummers worden gespeeld, waaronder I Hate Everything About You en Animal I Have Become, waarbij de band tussendoor een deel van Seven Nation Army van The White Stripes inzet. Ook dit wordt enthousiast meegezongen, al wordt originele tekst afgewisseld met een nummer over Duitsers dat duidelijk erg populair is in Nederland. Er worden ook een paar nieuwere nummers gespeeld, ook hierop wordt goed gereageerd vanuit het publiek. Onder andere worden de nummers Painkiller en Love Me Or Leave Me gespeeld. Het concert wordt lekker ruig afgesloten met het nummer Riot, van het succesvolle album One X.
Als een echte Three Days Grace fan kan ik niets anders zeggen dan dat ik een fantastische avond heb gehad. De sfeer was heerlijk en de band deed absoluut zijn best voor hun Nederlandse fans. Ik ben blij deze band eindelijk live te hebben kunnen zien en kijk al uit naar de volgende keer!


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00