Home » Thy Art Is Murder – Human Target

Thy Art Is Murder – Human Target

door Sjoerd van der Zalm
267 views 2 minuten leestijd

Er zijn gedurende het jaar concerten, waarbij je totaal omver geblazen wordt. Afgelopen februari, in het voorprogramma van Parkway Drive, kwam deze eer op het conto van Thy Art Is Murder. Met de deathcore die de mannen maken, weten ze een intense portie decibellen neer te zetten, die waarschijnlijk tot in thuisland Australië te horen zijn. Na de Europese tournee met Parkway Drive, staat Thy Art Is Murder alweer aan het begin van een nieuwe Europese tournee, ditmaal voornamelijk langs de zomer festivals. Tussendoor verscheen het album Human Target. De verscheidene voorproefjes Human Target, Death Squad Anthem en Make America Hate Again beloofden al veel goeds. Nu tijd voor de overige decibellen.
Human Target start meteen sterk met eerdergenoemde nummers Human Target, Death Squad Anthem en Make America Hate Again, aangevuld met New Gods, waarvan recent een videoclip werd uitgebracht. Vooral de breakdowns in Human Target en Make America Hate Again zijn zo lekker zwaar, dat er gewoon kippenvel op mijn armen ontstaat. Ditzelfde gebeurt tijdens de eveneens zware breakdown van Eye For An Eye.
Na Make America Hate Again volgt Eternal Suffering, waarin de nieuwe drummer Jesse Beahler laat horen een uiterst strakke en technische drummer te zijn. De riffs van gitaarduo Sean Delander en Andy Marsh lijken met elk volgend album steeds zwaarder te worden.  Bassist Kevin Butler is niet per se aanwezig, maar zal tijdens de eerdergenoemde breakdowns zeker zijn duit in het zakje hebben gedaan. Tot slot zorgt Chris ‘’CJ’’ McMahon dat de nummers een extra intensiteit krijgen, door zijn diepe grunts.
Thy Art Is Murder levert met Human Target een intens album af. De band laat horen waarom zij de gigant is binnen het genre.  De liefhebber van deathcore wordt hier echt op zijn wenken bediend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00