Home » Title Fight – Dynamo (Eindhoven) 23/05/2015

Title Fight – Dynamo (Eindhoven) 23/05/2015

door Jochem van der Steen
83 views 2 minuten leestijd

Het jaarlijkse Eurovisie rariteitenkabinet ontlopen was niet moeilijk. Dynamo is vanavond gastheer voor een aantal hardcore bands, waaronder Title Fight, die hun nieuwe cd komt voorstellen. Veel volk wordt er echter niet verwacht. Voor het grote podium is een lager podium opgebouwd. Zo lijkt de grote zaal aardig vol en hangt er een goede sfeer.
De eerste band die ik vanavond zie is Milk Teeth. Deze uit Bristol afkomstige band heeft goed gekeken naar de Pixies. Mooie zuivere zang van zowel zanger als zangeres worden ondersteund door rauwe jankende, gitaren. Het is een erg jonge band. Vooral de drummer lijkt jaloers op alle aanwezige baarden terwijl hij zich nog nooit heeft hoeven scheren. Boos drumt hij er op los in een stijl die ik nog nooit heb gezien.
Muzikaal zit het echter wel snor. Voor deze band lijkt er een mooie toekomst te bestaan.
Ook Drug Church komt recent werk voorstellen, “Swell”. De band vraagt halverwege het optreden of hun muziek nog wel onder de noemer hardcore valt. Zelf vinden ze de term smartcore, gezien de intelligente teksten, beter bij hun passen. Al moeten we dit met een korreltje zout nemen.
Frontman Paul Kindlon is er een waar menig band jaloers op kan zijn. Als een bezetene vliegt hij over het podium zijn teksten schreeuwend in zijn microfoon. Met woeste gebaren en rare blikken geven hij en de rest van de muzikanten een geweldig optreden. Een van de hoogte punten is een ode aan het toerisme van Eindhoven: “Eindhoven, you torture me”.
Grote vraag is of het publiek de weg die Title Fight verder is ingegaan met het album Hyperview pruimt. Een volmondig ja is het antwoord. Vanaf de eerste noten verandert Dynamo in een grote pit, met continu stagedives, iets wat het beste in Title Fight boven brengt. Met groot plezier leveren ze een strakke show af, waar oud en nieuw materiaal luidkeels wordt meegezongen.
(een speciaal bedankje voor Ronny Schatorje ivm zijn hulp met dit artikel)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00