Home » Trappist / Connoisseur – Cross Faded Split

Trappist / Connoisseur – Cross Faded Split

door Jochem van der Steen
192 views 2 minuten leestijd

Hoewel ook andere genres niet vies zijn van een split record op zijn tijd, is het toch vooral een specialiteit van hardcore bands. Op deze plaat slaan Trappist en Connoisseur de handen ineen en delen ze ieder een helft.
Het geluid van een biertje dat wordt geopend zet de toon van de bijdragen van Trappist. Deze toffe band dankt zijn naam inderdaad aan het Belgische bier. De band van scene legende ​Chris Dodge​ (Spazz, ex-Despise You, ex-Infest), wijdt elk nummer dan ook aan hun favoriete onderwerp, jawel, bier! En dat doen ze in een klassieke hardcore stijl zoals een Minor Threat of Discharge. Snel, vet en hard. Staccato vocalen, gang vocals, simpele maar effectieve riffs en een drummer die het tempo daarvan maar net bij weet te houden. Muzikaal niets vernieuwends maar wat mij betreft werkt het geintje gewoon goed. Titels als I Don’t Need Sobriety, Crush Pils Destroy en Number Of The Yeast toveren gewoon een brede glimlach op mijn gezicht en nodigen uit om zelf ook een tarwe smoothie open te trekken. Leuk en opzwepend.
Connoisseur haalt de inspiratie meer uit dat  andere populaire genotsmiddel wat veel bands inspireerde. Deze marihuana liefhebbers dragen zes nummers bij, met titels als Stay High en Your Ass Is Grass. Muzikaal is het vooral een mix van sludge en d-beat. De stem van zanger Carlos Saldana klinkt alsof hij zijn longen geplaveid heeft met teer en zijn mond nog vol rook zit. Tussen de vrij zware, redelijk directe nummers, horen we soms een psychedelisch uitstapje. Zoals op het eind van Double Barrel Shotgun waar de gitaar even alle kanten op gaat, alsof een kat over de snaren loopt.
Kortom, hou je van underground muziek en een pretsigaret of cilinder, dan is dit je plaat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00