Home » Triggerfinger, Oosterpoort (Groningen) 14-6-2015

Triggerfinger, Oosterpoort (Groningen) 14-6-2015

door Edwin Knip
89 views 2 minuten leestijd

A30A3772Triggerfinger verving Foo Fighters op Pinkpop maar nog dezelfde avond staat de band gewoon op de buhne in De Oosterpoort in Groningen. Transport vond plaats per vliegtuig van Maastricht naar Eelde! Voor de band is geen moeite teveel. En deze Belgen hadden nog genoeg energie over om een stampende show neer te zetten.
De band werd opgericht in 1998 maar sinds 2003 in de huidige bezetting. Het trio heeft tot nu toe 5 platen uitgebracht en al hun shows zijn gewoon uitverkocht. Vanavond staan ze voor de derde keer in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen. Nadat Walter Broes & The Mercenaries het publiek hebben opgewarmd, is het tijd voor de Belgische hoofdact. Strak in het pak betreden de heren het podium, om een weergaloos concert neer te zetten.
Nederland weet de goede Belgische rock te waarderen niet in de laatste plaats omdat ze het publiek betrekken bij hun shows. Het decor wordt gevormd door grote vierkante frames met grote lampen, niet te veel opsmuk, net als de muziek. Rustige nummers als Halfway Town worden afgewisseld met stevige rock, de band weet het publiek enthousiast te maken. Drummer Mario Goossens slooft zich enorm, tijdens Big Hole gaan alle registers open, maar ook zanger Ruben Block en bassist Paul van Bruystegem blijven niet achter. De vette bas sound in combinatie de vlammende lichtshow, opzwepende drums en zang van Ruben zorgen voor afgeladen volle zalen.
Ook in Groningen zit de stemming er gelijk goed in. Daar waar mogelijk worden de nummers uit volle borst meegezongen. De muzikale Belgische trein dendert door de zaal en aan het eind staan we allemaal opgezweept te applaudisseren.
Geen opsmuk maar gewoon drie muzikanten die een show neer weten te zetten. Geen wonder dat iedereen gek is op dit trio.
Fotografie Ina Nieboer


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00