Home » Type o Negative – Dead Again (Remaster + Bonus Tracks)

Type o Negative – Dead Again (Remaster + Bonus Tracks)

door Xander Pas
736 views 2 minuten leestijd

In 2007 bracht Amerikaanse doom band Type o Negative hun laatste studio album uit. Van 1989 tot 2010 bestond de band onder leiding van Peter Steele die op 14 april 2010 overleed. De band bracht zeven albums uit in die tijd en is een van de invloedrijkste metalbands.

De originele mix van dit album liet nog wat te wensen over. Er zijn goede verbeteringen aan deze nieuwe mix. Met name de bass die wat meer naar voren komt. Erg belangrijk voor een doom metal album, zeker als Steele bass speelt. Helaas klinken de drums nog steeds onnatuurlijk. De verbeteringen zijn niet genoeg om meteen een nieuwe versie aan te schaffen zou je denken. Al is deze mix zeker de moeite waard als je het origineel niet hebt of geen zin hebt om honderden euro’s aan een originele LP uit te geven.

Wat voor mij het verkooppunt is aan deze heruitgave is de bonus disc met live tracks. Hier wil je eigenlijk het liefst de CD versie voor, die telt 10 bonus tracks in plaats van de 6 die verdeeld zijn over kant E en F op de vinyl uitgave. De cassette versie heeft deze bonus tracks niet.

De live tracks op de CD versie bestaan voornamelijk uit het optreden van de band op Wacken 2007. Een goede show van de band, helaas heeft de vinyl versie slechts één nummer van dat optreden. De band was erg energiek en dat komt mooi naar voren op zowel de bonus tracks als video’s die te vinden zijn op het kanaal van Wacken. De andere live tracks zijn opgenomen op het Bizarre Festival in 1999. Zowel de shows als nummers die ze hebben gekozen voegen wat toe, al is het misschien een ietwat vreemde keuze dat ze een show van 8 jaar voordat het album uitkwam hebben gekozen. De geluidskwaliteit is prima en ik vermoed dat het soundboard recordings zijn, gemaakt door de geluidstechnicus op die op de desbetreffende festivals werkzaam was.

Al met al een mooie release voor Type o Negative fans en een mooie gelegenheid om dit album weer eens te herontdekken. Ondanks dat de mix misschien geen drastisch verschil brengt klinkt hij zeker beter en is dit een essentieel onderdeel voor een complete Type o Negative collectie, al is het alleen al voor die fantastische bonus tracks.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00