Home » Uncommon Evolution – Algid

Uncommon Evolution – Algid

door Edwin Knip
159 views 1 minuten leestijd

Ruige, schurende rock afkomstig uit Flathead Valley, Montana, Verenigde Staten.
Het debuut album heeft een totale speelduur van dertig minuten en bevat vijf nummers. Vijf nummers waarin de band onder leiding van zanger/gitarist Briar Gillund de luisteraar moet overtuigen. De band bestaat verder nog uit gitarist Rivier Riotto, bassist Dan Leroy en drummer Matt Niles. De band kent vele invloeden maar de basis is voornamelijk gevormd door hard rock, of zoals de band het zegt, Loud, In Your Face!
De vijf titels tellende EP is mede tot stand gekomen met hulp van Machine en producer Alberto De Icaza.
Meteen vanaf de eerste zware riffs van Cloase To Toast wordt de luisteraar overdonderd door de vastberaden rauwheid van de band. Ruige riffs, vocalen die tegen grunten aanhangen, stevige drumslagen en een solide bas vormen samen een sterk openingsnummer. Ice Sphere is zelfs nog wat meer dreigend. Het is verbazingwekkend wat Gillund aan geluid weet te produceren.
Hansomly Stoned kent een wat tragere melodielijn in het eerste deel, daarna gaat het tempo omhoog en drumt Niles zich flink in het zweet. Zo weet de band vijf nummers die in de basis op dezelfde manier gecomponeerd zijn, op verschillende wijze ten gehore te brengen. Dertig minuten energieke rock dendert er door de woonkamer en dat schept verwachtingen voor een live show. Vooralsnog moeten we het met deze vijf tracks doen, maar dat is absoluut geen straf.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00