Home » Valkyre – Our Glorious Demise

Valkyre – Our Glorious Demise

door erik@rockportaal.nl
143 views 3 minuten leestijd

cover Valkyre - Our Glorious DemiseAl sinds de jaren negentig zit symfonische metal, of gothic / female fronted metal als je het zo wilt noemen, aardig in de lift. Met name Nederland blijkt vruchtbare grond te zijn voor talloze bands uit dit genre. Valkyre is een Belgische band welke na het uitbrengen van enkele demo’s met Our Glorious Demise laat zien wat onze zuiderburen er van kunnen bakken. Zal Our Glorious Demise genoeg kwaliteit hebben om boven het gemiddelde niveau van de talloze stroom releases uit te stijgen?
Naar mijn mening lukt ze dit prima. Muzikaal en arrangement technisch wordt er in met dit album genoeg kwaliteit geboden om de symfonische muziekluisteraar te kunnen blijven boeien.
De biografie van Valkyre geeft aan dat ze beïnvloed zijn door gothic metal, melodische metal en folkmuziek. Hierbij kun je denken aan Therion, Nightwish en Kamelot. Het enige verschil ten opzichte van bovenstaande referenties is dat de vocalen van Claudia Michelutti niet klassiek maar meer pop georiënteerd is. Hoewel ze niet de meest krachtige stem heeft binnen het genre moet ik na enkele luisterbeurten wel toegeven dat ze zichzelf goed staande weet te houden.
Na een kort keyboard intro op het eerste nummer Stories wordt het nummer rustig naar een uptempo track uitgebouwd. Het doet me meteen even aan Nightwish denken en is een prima te verteren nummer geworden waarin het samenspel van keyboard, zang, gitaar, drum en bass een lekkere drive creëren. Ook fijn om te constateren dat de bass goed in de mix is gezet zodat deze niet wegvalt in het geheel.
Call of the Valkyre komt meteen met een ferme solo uit de hoek en is van begin tot eind een pakkend nummer wat het live zeker goed zal doen. Met  A Good Day To Die, Will U Be There, Consalamentum, het vrij poppy aandoende Wide Awake, het stevige Mother en stuwende Whispering Thoughts worden stuk voor stuk prima nummers aangeboden.
Het nummer Walk My Love en afsluiter I Am Here zijn prima ballades waarin Claudia de kans krijgt om haar stem te laten gelden.
Met Our Glorious Demise weet Valkyre een prima debuut neer te zetten.  Een goed geproduceerd album met tien gelikte songs  zullen de fans van het genre zeker moeten bekoren.  Geef dit album een paar luisterbeurten om het op je in te laten werken en je hebt er weer een schijf bij welke regelmatig dienst zal doen in je cd-speler. Een prima debuut wat hopelijk een mooie toekomst brengt voor onze zuiderburen.
Line up:
Claudia Michelutti:   Vocals
Nelle Colle:   Keyboards
Erik Vanhauwaert:  Guitar
Kris Scheerlinck:  Guitar
Tom Everaert:  Bass

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00