Home » Vanderlinde – Southbound Train

Vanderlinde – Southbound Train

door Edwin Knip
74 views 2 minuten leestijd

VanderlindeHet nieuwste album van Vanderlinde bevat rockballads, popnummers en een enkele rocksong. Dit alles is hier en daar overgoten met wat country invloeden.
De band rond Arjan van der Linde presteert het om een goed gedegen stuk muziek aan de man te brengen. Het album is tot stand gekomen door fundraising, getuige de dankbetuigingen aan de gulle gevers. Het album opent met het aanstekelijke Katie Lee. Een vrolijk popnummer met een behoorlijk snufje country. Ook de volgende twee nummers In Your World en Oh America hebben dat country accent. Miss Molly is als single uitgebracht en zal de gemiddelde luisteraar geen goede indicatie van het album geven. Het is een steviger nummer dan de rest van het materiaal op Southbound Train. Het nummer gaat over een adembenemend mooie vrouw die koste wat kost de man van haar keuze aan zich wil binden. Je kan niet aan haar ontsnappen, en doe je dat toch, dan zal ze je vinden en al je botten breken. Geen vrolijk vooruitzicht dus. Don’t Get Me Wrong is weer een lekker popnummer en zo gaat de cd door. Lekker in het gehoor liggende nummers, hier en daar een rustpuntje. It Will Hurt is een prachtige tranentrekker, ‘it will hurt for some time, but it will heal‘. Een mooi nummer, fraai muzikaal omlijst door violen en een cello. And When It Happens is een nummer over vertrouwen, wat er ook gebeurt, ik zal er voor je zijn. Waar je ook bent, ik zal er ook zijn.
Vijftien prachtige nummers, soms vrolijk en uptempo, soms ingetogen en gevoelig. Een mooie mix van nummers die geen moment verveelt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00