Home » Vanderlinde – Wind And Rain

Vanderlinde – Wind And Rain

door marvin@rockportaal.nl
220 views 2 minuten leestijd

Een paar vragen komen bij me op zodra ik dit album in de bus krijg. Hoe krijg ik het in godsnaam voor elkaar om nu pas voor het eerst van Vanderlinde te horen? De beste man heeft al drie albums, inclusief deze, op zijn naam staan. Daarnaast rijst de vraag waarom ik dit juweeltje nu pas in handen krijg. Wind And Rain kwam al in april dit jaar uit.
Desalniettemin ben ik heel blij om dit te horen. Vanderlinde bestaat voornamelijk uit Arjan van der Linde die live wordt bijgestaan door Theun Supheert, Wietze Koning en Bart Schwertman. Het vijfde talent is de geluidsman Taco Amsing. Nadat de albums Fertility en VanderLism uitgbracht werden, die overigens in Nederland en Duitsland uitstekende recensies kreeg, was het tijd voor een volgende stap. Vanderlinde vertrok eind 2009 naar The Bamboo Room Studio van Erwin Musper (o.a. bekend van Mick Jagger, David Bowie, Van Halen en Anouk) om daar zijn volgende plaat op te nemen.
Wind and Rain is een heerlijke toegankelijke plaat geworden vol met americana, poprock en een vleugje country. Laagdrempelig en recht uit het hart. Zo kan de muziek van Vanderlinde omschreven worden. Of zoals er in de bijlage wordt genoemd; puurheid, openheid, herkenbaarheid en tegelijkertijd verrassend. Verrassend is het trouwens zeker aangezien Wind and Rain van onNederlandse kwaliteit is. Leuke bijkomstigheid is dat er gastmuzikanten hebben meegespeeld. Dit zijn zeker niet de minste. Denk bijvoorbeeld aan Dana Keller die gitarist is voor Stevie Wonder en Marvin Gaye.
Met Wind and Rain levert Vanderlinde een mooie plaat af. Goede muziek en ook de stem van Arjan word je niet snel zat. Het album is varierend en compleet. En als ik twee songs mag aanraden, check dan The Difference en Can’t Wait for Yesterday.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00