Home » Wardress – Dress For War

Wardress – Dress For War

door Edwin Knip
191 views 2 minuten leestijd

Stevige authentieke old school heavy metal van Duitse bodem.
In 1984 wordt de band opgericht door gitarist Alex Gor en zanger Erich Eysn. er worden enkele nummers geschreven en er worden zelfs wat demo’s opgenomen. In 1985 echter stopt de band wegens persoonlijke omstandigheden. In 2018 vindt Gor de opnames terug en hij besluit om weer de studio in te gaan met Eysn om deze verloren gewaande nummers op te nemen. De band wordt gecompleteerd met bassist Mirgo Daugsch en drummer Andreas Setter.
De heren halen de inspiratie uit bands als Iron Maiden, Judas Priest, Manowar, Dio, Black Sabbath, Omen en Savatage en weten hun muziek ook zo te laten klinken. Met tien titels op het dan nu eindelijk verschenen debuut, heeft de band een goede basis voor live optredens.
Het album begint met Prelude To War, een deels gesproken intro. Met de nummers Wardress en Thou Shalt Now Kill begint de performance pas echt. Lekker gitaarwerk, riffs en solo’s, voert de boventoon. De stem van Eysn is krachtig en zuiver en geeft de nummers de juiste lading mee. Van rustige zang tot ferme uithalen, Eysn kost het geen enkele moeite.
Metal Melodies is een lekkere uptempo rocker, Dark Lord komt voorbij in een net wat hogere versnelling. De nummers zijn solide en zitten sterk in elkaar. Het album dendert ongehinderd naar het einde met Werhen en het zeer stevige en licht agressieve Metal League. Na het beluisteren is de conclusie dan ook dat deze nummers niet aangetast zijn door de tand des tijds. Dit is een album waar de band zich met de borst vooruit mee mag melden. Er is voorlopig maar één optreden te vinden, eind februari 2020. Dus de liefhebber zal het voorlopig met dit uitstekende album moeten doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00