Home » We wensen je prettige videokerstdagen

We wensen je prettige videokerstdagen

door Maurice van der Zalm
210 views 4 minuten leestijd

De start van de winter. De kortste dag van het jaar. Het laatste weekend voor de kerstdagen. Alle reden om even lekker onderuit te gaan zitten met een paar leuke video’s.
Theocracy
Traditiegetrouw levert Theocracy rond kerst een nieuw kerstnummer af. De band die de christelijke gedachte als centraal thema hanteert wijkt met kerst zeker niet af van het muzikale pad. Alle albums tot dusver zijn kleine kunstwerken en ook deze video van Snowglobe is in de beste traditie van de band neergezet. Zet je klaar voor een fikse powermetalcompositie met lekkere tempowisselingen en het heerlijke stemgeluid van Matt Smith

Rise To Fall
Het Spaanse Rise To Fall speelt melodic deathmetal. Vorig jaar brachten ze het album Into Zero op de markt. Een puik album waarbij vergelijkingen met Machine Head en In Flames werden getrokken. Tijdens hun tour in Japan als voorprogramma van Soilwork hebben ze een video geschoten bij The Descendant. We schreven hierover op onze site: “Rise To Fall weet het geheel sterk op te bouwen. In The Descendant met een (elektronisch) intro dat nieuwsgierig maakt en de ultrasnelle drumpartijen van Xabier Del Val die voor een flinke versnelling zorgt. Zijn drumwerk pusht het geheel als een raket naar voren.”

Upon A Burning Body
Van de ene spaanstalige band naar de andere. Maar wel één die vanuit Mexico opereert. De band heeft het album Southern Hostility met één van de beste intro’s ooit afgeleverd en hebben nu dan ook de tweede video gemaakt. Dit keer bij Reinventing Hatred
Hij soleert trouwens ook nog even lekker in Reinventing Hatred. Hier laat Upon A Burning Body de brute kant zien van het metalspectrum en zet zwaar in, een kant die in The Anthem Of The Doomed een vervolg krijgt met een ultrariff die richting het Panterageluid gaat.
Bereid je voor op een stevige muur geluid.

Moloken
Via The Sign Records brengt het Zweedse Moloken 31 januari 2020 het nieuwe album Unveilance Of Dark Matter uit. Nu kun je al kennis maken met de band via de video bij Unbearable.
“To see someone fall deep and struggle without getting a grip on life right in front of you. That is unbearable, but this was not my battle. To fall and surrender is the only way to rise as a human. This video embodies the song perfectly, the close distance, the frustration, helplessness and process of emotions that erupts in the end with climax. Pain is inevitable, suffering is optional.”

Sepultura
Nadat de broertjes Cavalera uit Sepultura stapten, is de band zijn eigen nieuwe weg ingeslagen en heeft met succes al de nodige albums afgeleverd. 7 februari 2020 is het alweer tijd voor het nieuwe album Quadra bij Nuclear Blast Records. Bij Last Time is nu een video geschoten. Een mooi opgebouwde compositie met tempowisselingen, thrashstukken maar ook zeker rond de gitaarsolo een bijzonder stuk muziek met ‘koorzang’. Kijk en luister zelf maar.

Novelists
De metalcoreband Novelists komt zo rond de kerstdagen met een video van C’est La Vie dat afkomstig is van hun gelijknamige album dat 24 januari uitkomt. Een rustige compositie die richting een mainstreamgenre beweegt, maar toch heel metalcoregevoelig is neergezet.

Neal Morse Band
Bezige bij Neal Morse is uiterst productief. Afgelopen jaar kwamen The Great Adventure en Jesus Christ The Exorcist op de markt. Tussendoor werd er ook nog even getourd. Hiervan is weer een liveregistratie gemaakt die begin maart wordt uitgebracht onder de naam “The Great Adventour – Live in BRNO 2019. Hoe het er uit heeft gezien kun je zien in de video bij Welcome To The World.

Revolution Saints
Er zijn van die momenten dat een aantal gerenommeerde muzikanten elkaar zo weten aan te vullen dat de synergie die dan vrijkomt onvoorstelbaar is. Deen Castronovo (drums & lead vocals), Doug Aldrich (guitar), & Jack Blades (bass & vocals) zijn samen Revolution Saints en komen met het album Rise. Fans van Journey kunnen hun hart ophalen met de video van When The Heartache Has Gone.

Red Field Allstars
We begonnen met een kerstsingle en eindigen hier ook met een kerstsingle. Wel één uit 2015, maar het is gewoon altijd weer leuk om deze video te zien en te horen.
De muziek/zang is mogelijk gemaakt door ESKIMO CALLBOY, WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER, ANY GIVEN DAY, HIS STATUE FALLS, FOR I AM KING and BREATHE ATLANTIS
Daarnaast kun je de volgende bands/personen/dieren zien in de video: Any Given Day, Blessed With Rage, Breathe Atlantis, Burning Down Alaska, Flash Forward, For I Am King, From What We Believe, Keep It For Tomorrow, New Deadline, Ocean Of Plague, Taped, Team Stereo, Wrong Way To Die, Team Redfield with office-dogs Mia & Asco.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00