Home » White Boy Wasted + O.D. Kids + Dutch Balls – Altstadt (Eindhoven) 12/01/2018

White Boy Wasted + O.D. Kids + Dutch Balls – Altstadt (Eindhoven) 12/01/2018

door Jochem van der Steen
185 views 4 minuten leestijd

Een jaartje geleden ongeveer begon White Boy Wasted met hun eerste optredens. Diverse van die optredens mocht ik bijwonen, en allemaal waren ze te gek en vol energie. Nu is het zover dat ze hun eerste album presenteren en wel in de Altstadt, als echte rock kroeg van Eindhoven de perfecte plek natuurlijk. Tenslotte laat de muziek van deze speedrockers zich het beste beluisteren in een ietwat kleinere zaal tussen de flessen Jack en flinke glazen bier. Als ik de kroeg binnenloop ben ik getuige van het studentenfeestje wat net afgelopen is. Ook dat was blijkbaar een dolle boel want ik moet het glas regelmatig onder mijn schoenen vandaan peuteren. Ietwat onwennig kijken deze bezoekers naar de langharige nieuwe binnenkomers.
Als de O.D. Kids, uit Amsterdam, het podium betreden zijn de meeste niet-rockers al verdwenen. Ze moeten dan ook helaas een energiek optreden missen. Met een stevige roots in de punk maken ze een mooi crossover richting de speedrock, en daarmee de perfecte opener voor de bands die nog volgen. Het valt op dat deze band vergeleken met hun eerdere werk die speedrock steeds meer heeft weten te omarmen en de punk steeds meer laten varen. De combinatie van een vrouwelijke en mannelijke vocalist werkt perfect en het samenspel van de twee is aanstekelijk. Waar Bob meer de punkrock lijkt te vertegenwoordigen zien we in Denisa meer een boegbeeld voor de speedrock. Bob heeft het type uitstraling van de eeuwige jeugd waarbij Denisa van een punkrock girl door de tijd heen is getransformeerd in het uniek type vrouw dat zowel jongensachtig als supervrouwelijk weet over te komen, in de stijl van eerdere rock ‘n’ grootheden zoals Joan Jett. Duidelijk hebben ze er geen probleem mee dat het publiek nog wat rustig is, ze geven alles. Persoonlijke favoriet van mij, Take A Ride mocht gelukkig niet ontbreken.
Dutch Balls speelt vervolgens een echte thuiswedstrijd. Hun verrassend catchy mengeling van stoner en meer traditionele hardrock laat de hoofdjes voorzichtigjes aan al redelijk schudden. Het professionele spel en de typische sound die er zo goed gaat in Eindhoven Rockcity is een garantie voor het feit dat we deze mannen vaker terug gaan zien als voorprogramma!
Vanaf het moment dat White Boy Wasted hun set speelt gaat het publiek echt los. En hoe kan het ook anders? Ook voor mij is het simpelweg onmogelijk om stil te blijven staan. De felle speedrock van de heren is zoals altijd zo verdomd opzwepend dat je als vergeet waar je bent en je volledig laat gaan in de muziek. Gitarist Alex is een echte gitaargod en zijn gitaarspel goud waard voor de fotografen (kijk maar in dit artikel). Sid straalt als frontman absoluut power en rock ‘n’ roll uit maar tegelijk heeft hij een ontzettend grote gunfactor. Ian achter de drums is gewoon een beest en werkt zich flink in het zweet. Als je de mooie nummers hebt gehoord die vanavond voorbij komen moet je haast wel hun debuutalbum aanschaffen. Niet alleen zijn zij de opvolgers van locals Peter Pan Speedrock maar wat mij betreft ook van Motörhead (ja ik probeer het te beweren en ben een grote van van Lemmy en zijn mannen).
Deze band is geschikt voor fans van alle genres, van punk tot metal, van sleaze rock tot hard rock en dat maakt ze zo uniek en geweldig. Wat mij betreft hadden ze dan ook best wat minder bescheiden mogen zijn en hun cd’s en T-shirts wat meer mogen venten. Maar misschien was dat ook wel niet nodig, want eigenlijk moet iedereen genoeg overtuigd zijn geraakt van de kwaliteit van deze band om zelf op zoek te gaan naar het debuutalbum.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00