Home » Wild Flag – Wild Flag

Wild Flag – Wild Flag

door marvin@rockportaal.nl
147 views 1 minuten leestijd

Dat meiden wel degelijk kunnen rocken en gitaar kunnen spelen wordt al snel duidelijk zodra je het debuutalbum van Wild Flag te horen krijgt. De dames zijn reeds in hun dertig maar zijn nog net zo ‘ruig’ als in hun jongere jaren. De band werd in 2010 opgericht door zangeres (en gitariste) Carrie Brownstein en drumster Janet Weiss die we beiden kennen van Sleater-Kinney. Aan deze formule wordt gitariste Mary Timony (Helium) en Rebecca Cole (The Minders) toegevoegd, even husselen en mixen en het resultaat is een zogeheten ‘supergroep’ van vier rockchicks.
Sleater-Kinney was een van pioniers van de zogenaamde riot grrl beweging die in de jaren negentig haar hoogtijdagen vierde. De stroming mag dan wel niet meer zo aanwezig zijn, deze stroming komt overduidelijk tot uiting in Wild Flag. De ‘girls’ maken op dit titelloze debuutalbum een creatieve mix van punk, post-hardcore, indie rock en girlpower. Heel af en toe zit er een vleugje psychedelic bij maar dat is bijna niet aan de orde.
De dames nemen op dit album geen moment gas terug en gaan er helemaal voor. Tekstueel vind ik het niet heel diepgaand maar de creatieve, uptempo muziek maakt heel veel goed. De plaat kenmerkt zich door scheurende gitaren, heerlijke (bij vlagen zelfs schreeuwerige) vocalen, strak drumwerk en onnavolgbare keyboarddeuntjes. Het viertal laat met dit album horen dat de riot grrl beweging nog diep in in hart zit en geven er een verfrissende, moderne touch aan. Een beetje vreemd, maar wel lekker.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00