Home » Witchbound – End Of Paradise

Witchbound – End Of Paradise

door Edwin Knip
188 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van de Duitse heavy metal band Witchbound.
Na het eerste album ontvalt gitarist Martin Winkler en moeten gitarist Stefan Kauffmann en drummer Peter Langer op zoek naar versterking. Het debuut album van de band had ook een tragische aanleiding, zanger harald Spengler had met beide voornoemde muzikanten gespeeld in Stormwitch maar overleed in 2013. Hierop besluiten Langer en Kauffmann om nummers die ze met Spengler hebben opgenomen, en die al voltooid waren, uit te brengen als debuutalbum van Witchbound. En nu moet er weer een line-up geformeerd worden.
Langer en Kauffmann worden op dit album bijgestaan door zangeres Natalie Pereira dos Santos, zanger Tobias Schwenk, gitarist Julian Steiner en bassist Frank Bittermann. De band brengt bijna een uur opzwepende en melodische rock. Het instrumentale Prelude opent het album als een soundtrack voor een film, rustig en langzaam opbouwend. Om dan meteen gevolgd te worden door het snelle en ruige Battle Of Kadesh. Het nummer leunt op snel drumwerk en snelle gitaar riffs in combinatie met de agressieve zang van Schwenk
In het titelnummer End Of Paradise horen we voor het eerst duidelijk de heldere en krachtige stem van Pereira dos Santos. In een aantal delen van het nummer deelt ze de vocalen met Schwenk. Na de eerste paar nummers is het duidelijk dat de band inzet op krachtig gitaarwerk in combinatie met melodieuze nummers.  Ook Carved In Stone zingen beide vocalisten samen, het is een iets minder heftig nummer en de donkere stem van Schwenk komt hier mooi tot zijn recht.
Ondanks af en toe een rustige toetsenpartij als intro, of een akoestische gitaar in bijvoorbeeld Dance Of The Dead of As Long As We Can Rock zijn de nummers stuk voor stuk stevige heavy metal. Wat een verschil met het slotnummer Our Hope. Het nummer begint ingetogen en wordt prachtig gezongen door Pereira dos Santos. Naarmate het nummer het einde nadert zwelt het aan zonder ooit echt stevig te worden. Een mooie afsluiter van een uitstekend album. De min of meer gedwongen personele wisselingen hebben goed uitgepakt voor Witchbound.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00