Home » Witchwood – Handful Of Stars

Witchwood – Handful Of Stars

door Edwin Knip
95 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van deze Italiaanse band met oud en nieuw werk.
Na het debuut album Litanies From The Woods is hier het tweede album van de band onder leiding van gitarist/zanger Ricky Dal Pane (ex-Buttered Bacon Biscuits). Hij is niet alleen de zanger en gitarist van de band, hij is ook verantwoordelijk voor de composities. Nummers die overduidelijk beïnvloed zijn door de rockbands uit de vroege jaren zeventig. Opnames van een jonge Led Zeppelin, Blue Oyster Cult of zelfs Black Sabbath hebben duidelijk indruk gemaakt op de bandleden.
Op het 45 minuten durende album staan zeven nummers. Hier zitten twee covers tussen, het nummer Flaming Telepath van Blue Oyster Cult en Rainbow Demon van  Uriah Heep. Het is een ultiem eerbetoon aan deze twee bands. Daarnaast staan er drie nieuwe nummers op, nummers die niet meer op het reeds tachtig minuten durende debuutalbum pasten. Absolute uitsmijter op het album is een niet eerder gepubliceerde versie van Handful Of Stars die maar liefst twaalf minuten duurt. In de nummers zitten muzikale verschillen die variëren van progressive tot doom. Allerlei invloeden zijn te horen. Een lekker jengelend Hammond orgel, een lekkere toetsenpartij, allerlei elementen zijn in de songs gestopt. Het maakt het geheel tot een zeer aangename mix van muziek. Het nieuwe album is mede uitgebracht om de waardering voor het eerste album uit te spreken en om Antonino Stella, de nieuwe gitarist, voor te stellen. Van het titelnummer is tevens een videoclip uitgebracht.
Het is een mooi gebaar naar de fans en liefhebbers, die zeker enthousiast zullen zijn over dit album. Enige minpuntje is dat het hele album slechts drie kwartier duurt, zeker als je de vergelijking met het debuutalbum trekt. Maar dat zijn keuzes van de band, dus dat moet je respecteren. Maar de lat voor het volgende album ligt hoog, de band zal toch minimaal het niveau van de eerste twee albums moeten halen. Maar dat zal geen probleem opleveren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00