Home » Within Temptation kaart oorlogszuchtige machtswellust aan op nieuwe single ‘Wireless’

Within Temptation kaart oorlogszuchtige machtswellust aan op nieuwe single ‘Wireless’

door Maurice van der Zalm
4,K views 2 minuten leestijd

Within Temptation telt met de release van hun nieuwe single ‘Wireless’ af naar het achtste studioalbum van de band, dat later dit jaar gepland staat. Het vuur en de zwaarte die je in ‘Wireless’ terug hoort, zijn tekenend voor het nieuwe tijdperk van Within Temptation; een waarin de band haar DNA levend houdt maar uitbouwt met krachtige riffs, duistere breakdowns en epische refreinen. Ook tekstueel worden geen politieke en sociale kwesties die het wereldnieuws domineren geschuwd. Op ‘Wireless’ richt de band haar pijlen op diegenen die, met een honger naar onrust en oorlog, de media manipuleren en controleren.

Sharon den Adel: “’Wireless’ is een song over een soldaat die ten strijde trekt, in de overtuiging dat hij dat voor een goed doel doet. Hij is geïndoctrineerd door door de overheid gecontroleerde media en denkt dat hij zal worden onthaald als een redder, om erachter te komen dat hij is gebruikt. Mensen zien hem als een meedogenloze veroveraar. Hij voelt zich misleid en zijn leven én dat van vele anderen zijn bedrogen en voor altijd kapotgemaakt.”

Na een succesvol 2022 waarin Within Temptation in Noord-Amerika optrad als special guest van Iron Maiden en in Europa de langverwachte ‘Worlds Collide Tour’ deed – een co-headlining tour met Evanescence waarvoor bijna 200.000 tickets werden verkocht – blijkt 2023 nóg een grootser jaar voor de band te worden met het langverwachte, achtste studioalbum op de planning.    Within Temptation staat deze zomer op de grootste festivals in Europa, waaronder het Download festival in zowel de UK en Duitsland, en Hellfest in Frankrijk. In Nederland kunnen we de band bewonderen op ParkCity Live in Heerlen op 1 juli.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00