Home » Within Temptation – Schouwburg (Tilburg) 16/04/2015

Within Temptation – Schouwburg (Tilburg) 16/04/2015

253 views 5 minuten leestijd

Vanavond staat het Theater van Tilburg in het teken van Within Temptation. Het is zo goed als uitverkocht op wat 3e rang plekken na, dus het is super druk.
De show begint iets later dan aangegeven met het intro van Stairway to the Skies. Meteen wordt duidelijk wat een gigantisch spektakel deze show gaat worden: de hele achterzijde van het podium wordt gevuld met animaties terwijl een duistere stem door de zaal dreunt.
withintemptation-20150416-003artikelHet podium heeft een verhoging van 2 niveaus. Het bovenste niveau wordt gebruikt voor mooie hologrammen van het orkest wat gedurende de set diverse malen verschijnt. Maar het wordt ook gebruikt door diverse muzikanten en zangeres Sharon den Adel om overheen te lopen tijdens nummers. Op het middelste niveau zitten twee podiums, het drumpodium en het toetsenpodium. Toetsenist Martijn Spierenburg heeft een vleugel op zijn podium staan en daarnaast zijn synthesizer voor alle andere geluiden die hij gebruikt. Drummer Mike Coolen zit achter een plexiglas plaat en heeft ook mooi de ruimte om een showtje weg te geven achter zijn drumkit. Het valt me nu pas op dat hij linkshandig is door de opstelling van zijn drumkit. Tussen deze twee podia in is een opening die Sharon de mogelijk biedt om tussendoor om te kleden buiten het zicht van het publiek. Er zit een opstap tussen de gang en het podium waar ze keer op keer overheen vliegt alsof het niets is. Het voegt veel toe aan de show dat Sharon steeds weer net wat anders op het podium staat. Haar opkomst met een grote hoofdtooi is erg indrukwekkend. Het derde en laagste niveau is de main stage. Daarop staan twee kleine verhoging voor de gitaristen Stefan Helleblad en Ruud Jolie. Sharon heeft vrij spel om haar show uit te voeren, iets wat ze erg goed doet.
Bij het nummer And We Run wordt rapper Xzibit holografisch geprojecteerd waardoor Sharon met hem het nummer kan zingen maar ook in zijn projectie kan staan tijdens gezamenlijke stukken.
withintemptation-20150416-017artikelSharon betovert het publiek met haar stem. Als ze praat hoor je dat ze behoorlijk hees is, maar tijdens het zingen is dat nauwelijks te horen op enkele zachte stukjes na. Ze zingt ook erg zuiver. Het nummer Jillian maakt een diepe indruk, echt prachtig uitgevoerd dit nummer. Tijdens het nummer Somewhere is het hologram van Anneke van Giersbergen zo realistisch dat ze applaus krijgt bij het oplopen. Sharon staat samen met dit hologram op het bovenste deel van het podium en heeft realistische interactie met Anneke’s afbeelding.
Ieder nummer verschijnen de juiste orkestleden als hologram op het podium aangevuld met een live cellist en violist. Het is een geweldige aanvulling op het podium. Ook de steeds wisselende animaties op het grote scherm achterop het podium geven een extra belevenis: het is erg indrukwekkend. Mother Earth is het laatste nummer voor de pauze.
Na de pauze wordt de set gestart met het Sanctuary intro. Na een pittige herstart in de vorm van The Last Dance is het tijd voor het duet Paradise: het nieuwste duet van Within Temptation met zangeres Tarja Turunen. Beelden uit de clip zijn te zien op het scherm in de stukken die Tarja voor haar rekening neemt. Voor het eerst vraag Sharon de zaal om mee te zingen en dat gebeurd ook massaal!
withintemptation-20150416-040artikelTijdens het nummer Forgiven staat Sharon middenin een projectie die heel mooi om haar heen en over haar heen danst. Ze blijft op deze locatie staan om tijdens Stand My Ground ook de golven over haar heen geprojecteerd te krijgen. De set wordt na enkele nummers afgesloten met Ice Queen waarbij een jonge fan het podium op komt. Sharon wil hem enkel een high five geven, maar voor ze er erg in heeft wordt hij op het podium gezet: Luc staat naast Sharon en danst lekker mee. Als Sharon hem om zijn naam vraagt tijdens het nummer begint hij spontaan een stuk van het nummer te zingen. Iedereen op de begaande grond van het theater staat ondertussen en feest gezellig mee. Sharon en Luc krijgen een staande ovatie. Er wordt geroepen om meer en natuurlijk gaan ze niet weg zonder een Encore.
Een akoestische versie van Sinéad krijgt het complete publiek stil. Het nummer Stairway to the Skies is de echte afsluiter van de avond. Wat een show! Alle animaties, alle lichten, de geweldige strakke performance van de band en de strijkers en de zang van Sharon niet te vergeten. Het is echt een topconcert te noemen.
Setlist: Stairway to the Skies (Intro), The Cross, Hand of Sorrow, Shot in the Dark, And We Run (Featuring Xzibit), The Heart of Everything, Towards the End, Jillian (I’d Give My Heart), Somewhere (Featuring Anneke van Giersbergen), Mother Earth, Sanctuary Intro, The Last Dance, Paradise (What About Us?) (Featuring Tarja Turunen), The Truth Beneath the Rose, Forgiven, Stand My Ground, Iron, Covered By Roses, Ice Queen, Sinéad, Stairway to the Skies.
Website Within Temptation

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00