Home » Hocico + Benjamin’s Plague – Willemeen (Arnhem) 17/04/2015

Hocico + Benjamin’s Plague – Willemeen (Arnhem) 17/04/2015

door Ron Schoonwater
122 views 2 minuten leestijd

hocico-mex-excl-nl-show-benjaminsplague-dj-x-x-x-dj-kwoadRockportaal goes mentaaaaaaaaaaallllll!!!! Keiharde beats, vervormde stemmen en geen gitaar te zien. Het Mexicaanse Hocico is in de stad en we zullen het weten. Hard, meedogenloos en vooral veel, heel veel bas. Zoveel zelfs dat het herkennen van nummers een grote uitdaging is. Daar blijkt men voor het podium geen enkele last van te hebben, want het publiek swingt, zingt en springt. Een goed georkestreerd feestje van de twee Mexicanen. Wat opvalt is dat Erk Aicrag niet al te goed bij stem is of niet altijd even erg goed in de mix staat. Zeker wanneer er tijdens een enkel spaarzaam moment de vaart wat uit de muziek gaat en het iets rustiger klinkt valt dit erg op. Hocico weet echter heel goed waar het publiek voor komt. Dansen en vermaakt worden. Men kiest daarbij ook voor het nieuwere werk dus een show met gouden oude nummers is het zeker niet. En terecht, want het publiek, jong en oud, smult ervan. Een enkele uitzondering daar gelaten, want laten we eerlijk zijn. De hoogtijdagen van de band liggen toch enigszins achter ons. Hocico is namelijk meegegaan in het spoor van veel dark electro acts. Harder, feller, maar daardoor minder aandacht voor melodie en de opbouw van het nummer. Dat is vanavond ook weer duidelijk te horen. Gevolg, het is en blijft heerlijk stampen, maar muziek luisteren is vandaag niet echt nodig.
Het niveauverschil tussen Hocico en het voorprogramma Benjamin’s Plague is veel en veel te groot. Als voorprogramma lijkt het muzikaal nog enigszins te gaan, maar als je dat achteraf afzet tegen de gedreven kracht van de beats en het geluid van Racso dan hoor je (nog?) een verschil van lichtjaren. Maakt niet uit, want een (relatief) jonge band moet immers een podium hebben om te kunnen leren. Wel zal de zanger er nog veel aan moeten doen om enigszins in de buurt te komen van wat nodig is. Zijn zang ontbeerd de kracht en was soms ronduit vals.
Wat eigenlijk vooral opvalt is dat een scene die al zo vaak dood verklaard is toch even uit een diep dal (euh, graf) geklommen leek. De Willemeen was namelijk goed gevuld met publiek. Het maakt zo’n avond een stuk gezelliger. Vooral het feit dat de gemiddelde leeftijd, ondanks mijn aanwezigheid, toch relatief laag lag geeft (enige) hoop voor de toekomst.
[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/SGapTMpsOSs?feature=player_detailpage”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00