Home » Without Warning – This Place Is Haunted

Without Warning – This Place Is Haunted

door Maurice van der Zalm
150 views 2 minuten leestijd

cover without warningNiet te verwarren met de rock-cover-band uit Zuid-Californië. Nee, de Without Warning EP die ik voor me heb liggen, komt van Hollandse bodem en wel uit Noord-Brabant. Het drietal, bestaande uit Maurice van Dijck, Maikel Timmermans en Michael Akkermans, rockt er lustig op los op de kersverse EP. Vier nummers zijn er opgenomen en ze klinken allen lekker recht-door-zee.
Titelnummer This Place Is Haunted ligt lekker in het gehoor en krijgt door een veranderende melodielijn genoeg vaart om interessant te blijven. Met Lost Souls blijkt dat Black Sabbath zeker tot de invloeden gerekend mag worden voor Without Warning. Het nummer begint met een lekkere gitaarriff op een solide zware basis. Terwijl het tempo langzaam opgevoerd wordt, komt Maurice nog met een gitaarsolootje dat niet overheersend is, maar wel wat extra pit. De invloed van Sabbath, maar zeker ook andere iconen uit de metalgeschiedenis komt wederom naar voren in All You Secrets. Een heerlijke old-school-riff draagt het nummer waarbij wederom een tempowisseling fris klinkt. Tekstueel loopt het nummer voor mij echter ergens niet. Waar het aan ligt, daar kan ik de vinger niet op leggen, maar muzikaal conflicteert het ergens met het tekstuele gedeelte. Maikel krijgt in alweer het laatste nummer Without Warning de ruimte om zich even uit te leven in een nummer dat in het verlengde ligt van de eerste drie nummers. Daarmee zijn twee dingen al gezegd.
1. De EP is eigenlijk te kort. De muziek van Without Warning ligt goed in het gehoor en heeft een frisse dynamiek.
2. De vier nummers hebben nogal wat overeenkomsten, met andere woorden: ze lijken nogal op elkaar. Dat kan een voordeel zijn. In mijn geval is wat variatie in nummers ook altijd welkom.
Neemt natuurlijk niet weg dat This Place Is Haunted een meerwaarde is voor de rockmuziek in Nederland en dat Without Warning, dat pas drie jaar bestaat, zeker een vervolg moet gaan geven aan deze EP.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00