Home » Worlds Beyond + Solitude Within (Gent, België) 08/10/2021

Worlds Beyond + Solitude Within (Gent, België) 08/10/2021

door Filip van der Linden
389 views 3 minuten leestijd

Nogal wat bands willen – nu het opnieuw kan – snel hun albumrelease-show inhalen. Keuze te over voor wie een concertverslag wil maken, maar ik pikte er de releaseshow van de Belgische nieuwkomers Worlds Beyond in hun thuisstad Gent uit. Misschien vooral uit nieuwsgierigheid. Toen deze jonge band eind vorig jaar zijn debuut uitbracht, stonden we met z’n allen versteld van zoveel maturiteit. En dat voor een band waarvan sommigen tot voor de opnames maar weinig hadden met (symfonische) metal. Kunnen ze dat dan wel live waarmaken?

Worlds Beyond had Solitude Within gevraagd als support. Hun muziek ligt wat in dezelfde lijn, maar het blijft toch altijd een gok door een band met meer ervaring te programmeren: je wil op je eigen albumrelease niet ‘weggespeeld’ worden door je support. Solitude Within is bijna klaar met hun nieuwe album, de opvolger van Disappear uit 2017. Van dat nieuwe werk kregen we in Gent – naast zowat alles van het debuut – al twee tracks te horen: de eerste vrijgegeven single Astray en de enkel op Twitch uitgebrachte single One Final Wish. Die twee nieuwe nummers laten het beste verhopen.

Solitude Within neemt zijn tijd om te groeien en grijpt elke kans om nog meer harten te veroveren, ze speelden nog niet zo lang geleden hun eerste concert in de UK en deze zomer stonden ze nog Fable  Fantasy in Emmen. Straks staan ze met hun gothic/symfometal ook nog op Sinner’s Day in Sint-Truiden tussen acts als Clan Of Xymox en Gary Numan. De grotere festivalpodia komen stilaan in zicht voor deze fijne band.

Een knappe support-act, maar de hele zaal keek toch vooral uit naar Worlds Beyond. Ze hebben al wel wat concerten gespeeld, maar deze avond was misschien voor het eerst dat er echt iets op het spel stond voor de band. Als er al gespannen zenuwen waren, dan was daar toch weinig van te merken op het podium. Vooral gitarist Tijmen en zangeres Valerie stonden met de glimlach en tonnen zelfvertrouwen het beste van zichzelf te geven in Gent. Geweldig hoe zij al die hoge noten schijnbaar zonder veel moeite weet te zingen. De rest van de band was misschien iets meer onder de indruk van alle aandacht, maar ze speelden wel een foutloze set. Het was de albumreleaseshow en dus werd het album gespeeld, en ook nog eens helemaal in de juiste volgorde.

Een toegift was er niet. Beetje jammer misschien want een cover of al een nieuwe track had wel zo leuk geweest. Worlds Beyond staat in december ook al op de Waregemse Metal Days (dezelfde avond als Solitude Within) en het lijkt erop dat ook deze band gelanceerd is om een vaste waarde te worden in België en misschien zelfs in het buitenland.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00