Home » Zebrahead + MXPX + Man With a Mission – Dynamo (Eindhoven) 31/10/2015

Zebrahead + MXPX + Man With a Mission – Dynamo (Eindhoven) 31/10/2015

door Jochem van der Steen
249 views 3 minuten leestijd

Trick or treat. Zebrahead staat alweer voor de derde keer met Halloween in Dynamo op het podium en dat zullen we weten ook. De Mildt-crew loopt er scary bij en meer dan de helft van het publiek loopt er verkleed bij. Ook zijn de zaal en foyer aangekleed voor dit feest. Zo zijn bijvoorbeeld ook Halloween cupcakes te koop.
Opener vanavond is Man With A Mission uit Japan. Deze band was eerder dit jaar op tour met Lagwagon en na een split te hebben opgenomen met Zebrahead zijn ze door laatstgenoemde uitgenodigd voor deze tour.
In Japan is dit een grote band die zalen formaat Ziggodome plat speelt en dat zie je aan het optreden. Uitgedost met wolvenkoppen geeft deze band een strak optreden. Het is niet een typische J-pop band, er staat zelfs een dj op het podium die staat te scratchen en daardoor iets extra’s toe voegt. Deze band zou zo maar, net als Zebrahead, uit Californië kunnen komen.
Het publiek is al flink aanwezig voor dit optreden en doet alles mee wat de zanger vraagt. Na het optreden spot ik huilende Japanners in de foyer die zo blij zijn hun helden te hebben gezien.
Als tweede band verschijnen een beer, kerstman, gorilla en drummende kip op het podium. MxPx is het best uitgedost vanavond, en wil Halloween vieren zoals thuis. Binnen de kortste keren verschijnt er een circle pit in de zaal. MxPx is bijna altijd op tour en speelt altijd alsof het leven er vanaf hangt. (Maybe this is your last Halloween ever). Mike Herrera zweet zich een ongeluk in zijn kerstmanpak, maar blijft ontkennen dat het heet is. In het hoge noorden is het altijd koud. En met de aanwezige elfen in de zaal zal dit optreden ook wel door te komen zijn.
Helaas is de set wat te kort om de covers te spelen, maar de eigen hits zijn aanwezig en een mooie interactieve versie van “First Day of the Rest of Our Lives” en slotnummer “Responsibility” maken veel goed. Groot is de verbazing in de zaal als de gitaar spelende beer opeens in de pit te vinden is. Al met al een goede punk rawk show!
Zebrahead is natuurlijk ook verkleed voor Halloween. Deze feestband weet de zaal helemaal in een kolkende, zwetende, bierconsumerende- en gooiende massa te veranderen. Vanaf “Hell Yeah!” tot en met “Anthem” is er geen moment om op adem te komen. Voor de gelegenheid is er een minibar op het podium geplaatst om de band en de eerste rijen te bedienen. En het bier en wodka lijken wel te verdampen. Het motto vanavond is “Drink, drink, Eindhoven, drink, drink with me until you have to pee. Wat een feest. De band heeft goed oog voor het publiek, een prachtige stagedive moet herhaald worden, en de barman krijgt een pluim voor zijn dancing skills.
Zelden heb ik een band met zo’n grote lach op het gezicht zien spelen als Zebrahead vanavond. De zanger stelt dan ook voor om dit twee jaarlijks feest maar jaarlijks te gaan doen in Dynamo.
Dynamo heeft het in deze toch al drukke maand met optredens weer geflikt om er een prachtige avond te maken. Een goed enthousiast team staat er! En het mooie aan Dynamo is het relaxte. Na de optredens hebben de bands alle tijd om met iedereen een woordje te wisselen, te high-fiven of een foto te maken. Het was weer een mooie treat!
(met dank aan Ronny Schatorje)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00