Home » Kyle Gass Band – Effenaar (Eindhoven) 21/09/2016

Kyle Gass Band – Effenaar (Eindhoven) 21/09/2016

door Maurice Tonies
96 views 3 minuten leestijd

kgbBij het horen van de naam Kyle Gass Band zal er niet bij iedereen direct een bel gaan rinkelen. Maar als je zegt dat het de zanger is die samen met Jack Black Tenacious D vormt, dan weet iedereen wel weer wie hij is. Onlangs bracht hij samen met zijn Kyle Gass Band het album Thundering Herd uit en is hiermee op tour door Europa. Een optreden in de Effenaar mag dan ook niet uitblijven!
Er is vanavond geen supportact in de Kleine Zaal van de Effenaar. Iedereen is dan ook op tijd aanwezig om de verrichtingen van de Kyle Gass Band, ook wel KGB genoemd, te aanschouwen. Door de speakers klinken ineens wat Middeleeuwse klanken en de band betreedt het podium. Natuurlijk mogen de bandleden eerst een stukje spelen voordat de bekende frontman zich onder luid gejuich komt melden. De Kyle Gass Band trapt af met Manchild en al snel is duidelijk wat voor een sound deze band maakt. Het is tijd voor classic rock en de stemming zit er meteen in. Het publiek is uitzinnig en luistert aandachtig naar de KGB. Frontman Kyle is natuurlijk bekend van zijn fratsen met Tenacious D en ook met deze band komt hij enorm grappig uit de hoek. Hij zoekt direct contact met het publiek, wat alleen maar sfeerverhogend werkt. Het draait natuurlijk wel om de show en daarover hoeft de menigte in de Kleine Zaal van de Effenaar niet te klagen. Wie zou er verwachten dat je een frontman een solo hoort spelen op een blokfluit?
De avond zit dan ook vol verrassingen en is doorspekt met goede muziek. De wisselwerking tussen publiek en band is optimaal. Vooral als Kyle zich tot het publiek richt en sommige bezoekers niet weten hoe ze moeten reageren. De setlist bestaat uit louter nummers van de twee albums die de band heeft uitgebracht, waarbij de focus ligt op het onlangs uitgebrachte Thundering Herd. Hoewel velen stiekem hopen op een cover van Tenacious D komt deze niet voorbij. Er wordt zelfs geen hit van het andere bekende duo gescandeerd. Wel klinkt de naam KYLE! Met regelmaat door de zaal. Ook Kyle loopt zelf een rondje door de zaal als hij op zoek gaat naar een Green Eyed Lady. In het slotstuk van de set, die ondertussen al ongeveer anderhalf uur duurt is het tijd voor een stuk theater. De gitaristen in de band staan gehuld in zwarte capes en het verhaal Gypsy Scroll komt voorbij.
In het toegift krijgt dit verhaal nog een vervolg en zie we hoe Kyle zich in een of ander gewaad ook een rol heeft toebedeeld. Humor en classic rock hebben elkaar gevonden in de Effenaar en dit blijkt een ideale mix te zijn. Dat mag ook worden gezegd over het toegift wat uit louter covers bestaat. En wat voor een covers! Het zeer foute I Wanna Kiss You All Over loopt naadloos over in Ginuwine’s Pony. De Kyle Gass Band is van alle markten thuis en komt ook muzikaal overal mee weg. Zelfs de drummer verlaat zijn drumstel om de rol van zanger tot zich te nemen. Wie had ooit gedacht dat er op een avond zoals deze de Jackson-hits I Want You Back en Black Or White zouden klinken? Om over Yo Home To Bel-Air nog maar te zwijgen….. De Kyle Gass Band laat de bezoekers dan ook met een grote glimlach de zaal verlaten en de signeersessies zullen nog wel een hele tijd hebben geduurd. Wie wil er niet even een foto of handtekening ven de enige echte Kyle Gass?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00