Home » Alestorm – Seventh Rum of a Seventh Rum

Alestorm – Seventh Rum of a Seventh Rum

door Xander Pas
318 views 2 minuten leestijd

Afgelopen zondag stonden ze nog op Graspop, vandaag bracht de band hun zevende album uit. Deze Schotten weten wel hoe ze moeten feesten. Dat is met de Iron Maiden geïnspireerde titel ‘Seventh Rum of a Seventh Rum’ ook weer duidelijk.

Ik ken Alestorm sinds 2013, het jaar voordat ‘Sunset on the Golden Age’ uitkwam. Destijds vond ik het wel een aardig bandje, maar ik werd niet meteen omver geblazen. Dit gebeurde pas met het album wat volgde: ‘No Grave But the Sea’. Wat was dat een fijn album. Dat zelfde gevoel had ik niet meteen met hun zesde plaat ‘Curse of the Crystal Coconut’. Het was een leuk album, maar had die magie van ‘No Grave But the Sea’ niet.

Nu is de vraag natuurlijk hoe dit album is. Vanaf het moment dat album opener ‘Magellan’s Expedition’ begon werd ik even nostalgisch. Dit is een ijzersterk nummer en moest eerst op repeat voordat ik verder ging luisteren. Ook ‘Cannonball’ gaat sowieso een Alestorm klassieker worde. Dit nummer zit vol humor en is erg catchy. Op Graspop heb ik al kunnen genieten van ‘P.A.R.T.Y.’ en dat het een feestje was is een understatement. Dit is een heerlijk nummer waar goed op geheadbanged kan worden en waar een dikke moshpit bij hoorde. Ondanks dat dit niet eens een van mijn favoriete nummers op de plaat is, was dit een optreden om nooit te vergeten.

De titeltrack ‘Seventh Rum of a Seventh Rum’ moet ook even besproken worden. De intro is fantastisch, een soort koninklijk geluid en dan een stevig ritme en lekker rauwe piraten vocalen. Het is een fijn nummer en zou goed in een rum reclame passen, want daar heb ik nu zin in. De lyrics zitten goed in elkaar en mogen hard meegezonden worden op de boot tijdens een visweekend. Dit is Alestorm zoals ik ze ken en zoals ik ze wil horen. Mijn favoriet op dit album is ‘Bite the Hook Hand that Feeds’. Wederom een stevig ritme en fijne piratenteksten. Dit nummer staat nu heel de tijd op repeat en ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is een humoristisch verhaal wat ik altijd kan waarderen bij Alestorm.

‘Seventh Rum of a Seventh Rum’ is een steengoede Alestorm plaat en krijgt nu samen met ‘No Grave But the Sea’ al de titel: mijn favoriete Alestorm plaat. Van begin tot eind gaan we mee op reis in ons piratenschip en klinken er nummers door mijn speakers die goed in elkaar zitten, catchy zijn en gewoon erg leuk zijn. Nu is het tijd voor rum, beer, quests en mead, want dat zijn de dingen die een piraat nodig heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00