Home » Kooymans & Carillo – Mirage

Kooymans & Carillo – Mirage

door Edwin Knip
206 views 2 minuten leestijd

Zet twee gitaristen in een keuken en er ontstaan de mooiste composities.
Dat is in één zin de achterliggende info voor dit album. Uiteraard ligt het iets genuanceerder. De heren houden van koken en zijn verslaafd aan het gitaarspel. De vriendschap duurt al een flink aantal jaren en resulteerde in 2010 tot een eerste album. Beide gitaristen hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de muziek industrie, Kooymans in de wereldformatie Golden Earring, Carillo met Hot Soup, Carillo en zijn vele solowerk al dan niet met begeleiding van The Bandoleros. Als Kooymans gediagnosticeerd wordt met de ziekte ALS leidt dat tot het stopzetten van Golden Earring.
Ondanks zijn ziekte probeert Kooymans zich nog flink bezig te houden met muziek. Gitaarspelen gaat vandaag de dag niet meer, maar gelukkig voor ons lag dit album al enige tijd op de plank. Na de trieste diagnose krijgt hij haast om het uit te brengen. Omdat hij samen met Henny Vrienten en Boudenwijn de Groot in de laatste theateroptredens het nummer Seasons ten gehore brengt, besluit hij om het op te nemen en als bonus track op het album toe te voegen. Voorheen was het nummer vooral bekend als eerste wapenfeit van Earth And Fire, de band met zangeres Jerney Kaagman.
Van de overige tien composities schrijven Carillo en Kooymans er negen, de tiende is van drummer Eddie Seville. De nummers zijn stuk voor stuk juweeltjes. Melodieus en prettig in het gehoor liggend, waarbij weer eens opvalt hoe fijn de stem van Kooymans wel niet is. Op het titelnummer worden de achtergrond vocalen verzorgd door Cassy Kooymans, dochter van. Er komen diverse bekende namen voorbij, zo spelen Rinus Gerritsen (Golden Earring) en Ocki Klootwijk de bas, net als Karl Alweier die samen met Carillo in de band Monkeys On Cocaine speelde.
Christmas At Gaza is een indrukwekkend nummer, net als I Wish You Were Still Here. Het nummer If I Go There had het duo een paar jaar geleden als uitgebracht als ondersteuning voor Sea Shepherd maar het stond niet op een album. Den Of Thieves heeft een lekker pakkend refrein terwijl Where The Devil Won’t Go een opzwepend rock nummer is geworden. Stuk voor stuk sterke nummers waar werkelijk geen slecht nummer tussen staat. Ga dat luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00