Home » Alter Bridge – HMH (Amsterdam) 3-11-2013

Alter Bridge – HMH (Amsterdam) 3-11-2013

door Arjen de Graaf
364 views 3 minuten leestijd

Halestorm-38Voor de derde keer in het bestaan van Alter Bridge speelt de groep in de HMH maar voor de eerste keer ook eindelijk eens voor een volle zaal. De twee voorgaande keren was het verre van uitverkocht. Met de populariteit zit het dus wel goed wat mede te danken zal zijn aan het voortreffelijke nieuwe album Fortress. Toch blijft de vraag of Alter Bridge het in Nederland ooit verder zal schoppen dan zalen als de HMH terwijl de groep in Engeland al jaren voor volle arena’s speelt. 
Want zoals ook deze avond zal blijken is de muziek in combinatie met de uitstraling van de vier heren uitermate geschikt voor grotere zalen of zelfs stadions. Daarom is het vreemd dat dit in Nederland maar niet wil lukken. Een zaal als de Ziggo Dome moet toch wel eens haalbaar zijn zou je zeggen. De songs van Alter Bridge hebben een hoog meezinggehalte waardoor de sfeer al direct optimaal is. Het geluid is dat in eerste instantie niet maar vanaf het moment dat de geluidsman het allemaal voor elkaar heeft is het dan ook overdonderend goed. Zowel muzikaal als visueel is het een spektakel. De lichtshow is prachtig met veel heldere kleuren en zeer smaakvol in elkaar gezet.
Alter Bridge-120Op dit moment speelt de band beter dan ooit. Gitarist Mark Tremonti en zanger/gitarist Myles Kennedy zijn de frontmannen op het podium en vervullen die rol met verve. Vooral Kennedy heeft de uitstraling van een wereldster. Zijn stem is inmiddels ook van wereldklasse. Al jaren wordt hij beschouwd als de beste rockzanger van dit moment en dat maakt hij deze avond volledig waar. Zo zorgt hij voor centimeters kippenvel tijdens Calm the fire waarvoor hij tijdens het nummer een ovationeel applaus krijgt. Het bijzondere aan Alter Bridge is (zonder bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips tekort te doen) vooral de combinatie tussen het bluesy spel van Kennedy en de metal akkoorden van Tremonti. Dit komt het beste tot zijn recht in het magistrale Blackbird wat zowel qua spel als sfeer het absolute hoogtepunt van de avond is.
Maar ook het fenomenale en massaal meegezongen Cry of Achilles is een hoogtepunt. Uiteraard ontbreken een aantal oude publieksfavorieten als Broken wings, Metalingus, Rise today en Open your eyes ook niet. Een ander opvallend moment is de akoestische uitvoering van het mooie Watch over you waarbij Kennedy wordt vergezeld door zangeres Elizabeth “Lizzy” Hale die eerder op de avond het publiek mocht opwarmen met haar band Halestorm en dat mede door een energieke show zeker niet onverdienstelijk deed. Tijdens dit onderonsje met Kennedy laat ze echter horen hoe goed ze eigenlijk kan zingen. Al met al een geweldige avond. Dit was zeker een van de beste concerten van het jaar.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00