Home » Amörtisseur – Harmonie (Oudenaarde/België) 23/02/2019

Amörtisseur – Harmonie (Oudenaarde/België) 23/02/2019

door Filip van der Linden
744 views 3 minuten leestijd

Amörtisseur, de band die Motörhead vertaalt naar het Antwerps, treedt niet zo heel vaak op, maar als ze het doen, maken ze er een feestje van. In De Harmonie in Oudenaarde (België) brachten ze de DJ’s van Goe Vur In Den Otto en Sid Sinner mee die ook op hun jongste album Ik Hang Het Uit een gastrol kregen.
Amörtisseur is een powertrio met op zang en bas Demmy Lekkers, op drums Lucky Dee en op gitaar Fast Johhny. Demmy Lekkers is een imposante frontman met bakkebaarden en een strot die mooi in de buurt komt van Lemmy. Ook muzikaal brengen ze Motörhead tot leven zoals de meeste fans het zich herinneren: rauw, pompend en snedig.
Ben je nog een cover- of tributeband als je de lyrics van de nummers niet alleen vertaalt, maar ze soms ook nog een andere inhoud en context geeft? In het geval van Amörtisseur zou ik durven stellen dat ze de definitie van tributeband overstijgen. Mocht ik de gecoverde tracks niet bij naam kennen, zou ik zweren dat ze alles zelf gecomponeerd hebben. Een pluim overigens voor de geluidsman in Oudenaarde die ervoor zorgde dat de teksten prima te volgen waren. De enige barrière was misschien het Antwerpse dialect (Oudenaarde is toch een heel eind van Antwerpen vandaan), maar de humor en satire van Amörtisseur maken veel goed.
De setlist begint bij het vorige album van Amörtisseur, Lemmium, om pas na de helft de kaart te trekken van Ik Hang Het Uit. En van die laatste halen slechts vier van de zes tracks de setlist, wat toch niet zo voor de hand ligt als je dat album wil promoten. Tuurlijk staan de meest herkenbare Motörhead-interpretaties op Lemmium en ligt het niet voor de hand om voor elke track van Ik Hang Het Uit ook de bijpassende gastmuzikant(e) mee te nemen voor elk optreden. Maar toch.
Amörtisseur opent de avond sterk met Stalen Vuist (Iron Fist) en Slangesex (Love Me Like A Reptile). Bij de tweede track komen de go-go-girls Sid Sinner en Raven Black al een eerste keer het publiek vermaken.  Dat zouden ze later nog een paar keer doen, waarbij ze dansen en teasen afwisselen met backing vocals. Daarna volgen nog de tracks Amörtisseur (Motörhead), Daar Zijn Kosten Aan (Damage Case), Schuppenaas (Ace Of Spades), De Prooi En De Jacht (The Chase Is Better Than The Catch), het luid meegezongen De Mannen Van De Baan (We Are The Roadcrew) en Burgemeester, waar slechts een enkeling nog Just Because You’ve Got The Power in herkent, maar dat is dan ook niet zo’n superbekende track. Het is wel een mooi verpakte sneer naar de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en dat levert bij het publiek bonuspunten op.
Ik Hang Het Uit-luik start met Eet Ne Kapitalist (Eat The Rich) en Klotekerk (Bad Religion) en eindigt met Ik Hang Het Uit (Born To Raise Hell) en het door Sid Sinner gezongen Raak Me Niet Aan (Please Don’t Touch). In de finale zit nog vuurwerk met Geef Het Op (Sacrifice), Keidood (Killed By Death) en Veel Te Hard (Overkill). Bij Keidood is er een symbolische verstrooiing van de as van Lemmy door Sid Sinner en Raven Black waarbij de as (glitters en sterrenstof) uiteraard op de beheerlijke lichamen van de dames blijft kleven. Lemmy zou zichzelf geen betere laatste rustplaats kunnen bedenken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00