Home » An Evening With Knives – FNR Sessions

An Evening With Knives – FNR Sessions

door Filip van der Linden
995 views 2 minuten leestijd

Post-metalband An Evening With Knives uit Eindhoven vond dat na twee albums en evenveel EP’s de tijd rijp was voor een live-album. Corona-live-opnames zonder publiek dan wel, maar in het aangename gezelschap van liefst 50 versterkers. Die stonden in de Effenaar (vandaar FNR) in een kring rond de band opgesteld.

De ‘wall of sound’ is da nook heel goed ‘voelbaar’ aanwezig op dit album en dit is ook hoe je deze live ervaart: je voelt het pompen in je maag en trillen in je middenriff. Vier tracks komen uit het album Sense Of Gravity, twee uit Serrated en eentje uit de EP Fade Out. Voor de volledigheid hadden ze misschien nog één track uit hun debuut-EP Thoughts & Regrets kunnen opnemen, maar het is net zo waarheidsgetrouw dat die nummers al even niet meer in de live-set zitten. Leuk is dat deze live-versies geen één-op-één-kopies zijn van de studioversies. De nummers zijn geëvolueerd in de live-set tot aan deze opnames. Dat maakt van dit album een onmisbaar tijdsdocument voor elke fan van dit trio.

Aan de ene kant missen we op dit live-album toch de reacties van het publiek. Anderzijds is An Evening With Knives nu niet de band waarbij het publiek luidskeels begint mee te brullen of het ritme begint mee te klappen. Maar dat is dan ook de enige opmerking.

Bij de CD horen nog een pak live-videos en bijzonder knappe foto’s, maar persoonlijk hoop ik dat dit album ook nog als vinyl beschikbaar zal zijn.

https://aneveningwithknives.bandcamp.com/album/fnr-sessions

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00