Home » Annisokay + Fixation + To Kill Achilles – Hall Of Fame (Tilburg) 27/10/2023

Annisokay + Fixation + To Kill Achilles – Hall Of Fame (Tilburg) 27/10/2023

door Jordy Weustenraad
475 views 4 minuten leestijd

Al geruime tijd van te voren wisten Annisokay, Fixation en To Kill Achilles de Hall Of Fame in Tilburg uit te verkopen. Het was dan ook topdrukte op Ticketswap voor alle mensen die naast tickets grepen. Eens kijken of de heren het vanavond waar weten te maken.

Het Schotse To Kill Achilles mag voor een redelijk gevulde zaal aantreden en doet dat stipt om 20:00. De heren vertolken Post-Hardcore van het kaliber dat de ziel doorgrondt. ‘Echte’ teksten over verslaving en depressie zijn de band niet vreemd. Gedurende I’m An Addict bevindt de vocale presentatie zich nog in de opwarmfase, maar daarna weet Mark alle mogelijke emotie in zijn teksten te stoppen.

Instrumentaal zorgt de band voor afwisseling en speelt daarbij de nodige akoestische stukken, zoals bij The Cave het geval is. Dat zich met recht tot het meest aangrijpende nummer van de setlist mag kronen. To Kill Achilles speelt een uitmuntende set en is ondanks meerdere tegenslagen (een defecte tourbus met als gevolg geen merchverkoop tijdens deze tour) heel dankbaar. Dat deze Schotten hier vooral hun laatste wapenfeit Recovery komen promoten, blijkt wanneer enkel het slotstuk Venom van een ander album afkomt.

Na een kortstondige pauze mag het Noorse Fixation ons verblijden met hun eigenzinnige uitvoering van Metalcore. Met meer gelaagde instrumentale secties tappen deze heren uit een ander vaatje, terwijl ze op tekstueel niveau een aanverwante act zijn met de voorgaande band. Talrijke muren van geluid razen door de zaal, waardoor het voltallige publiek gretig hun hoofden op en neer laten deinen. De loepzuivere zang ondervindt zo nu en dan enige moeite om boven de instrumenten uit te stijgen, doch in volle glorie presenteert deze band solide Metalcore met progressieve uitspattingen. Het bijkomende voordeel is dat de bijbehorende lichtshow deze zaal laat stralen. Vooral tijdens het sferische slotspektakel What Have We Done, komt Fixation het best tot zijn recht.

Met een scala aan kwaliteitsplaten in hun repetoire, doorkruist de Duitse Metalcore formatie Annisokay momenteel heel Europa. De titel van deze tour is treffend afgeleid van hun nieuwe EP Abyss pt I. Met composities als Into The Abyss, Throne Of The Sunset en Ultraviolet is de setlist rijkelijk gevuld met werk van diezelfde plaat. Een perfecte geluidsafstelling zorgt voor een heldere scheiding tussen alle instrumenten. Tijdens Bonfire Of The Millennials wordt luidkeels meegezongen en smelten clean en harsh vocalen uitmuntend samen.

Een track als Human is zo catchy en werkt daardoor erg goed, maar vergis je niet; tijdens de breakdown is er ruimte voor een wall of death die de halve zaal bestrijkt. Vervolgens wordt ons verzocht om allemaal te hurken, want elke band koestert de aanblik van een springende zaal. Annisokay mag op veel participatie rekenen en tovert brede glimlachen tevoorschijn. Deze Duitsers eren hun jeugdhelden van Linkin Park en vertolken ons One Step Closer. 

Veel nummers volgen hetzelfde recept: Aanstekelijke tracks met altijd één krachtige breakdown. Zo eindigt de reguliere set met het krachtige Under Your Tattoos, waarna niemand meer stil blijft staan op publiekslieveling Coma Blue. Veelvuldig en luid gejuich, gevolgd door een veelvoud aan ‘zugabe’, laten Christoph en consorten terugkeren op het podium. Met het meezingbare Calamity krijgen we zo het laatste ontbrekende nummer van de nieuwe plaat en komen we met STFU dan definitief tot een einde.

Deze heren weten ons in een tijdsbestek van 75 minuten, 17 nummers uit hun rijkelijke discografie voor te schotelen. Van Devil May Care tot Aurora en van Arms tot Abyss pt I: Annisokay speelt het allemaal en overtuigd op alle fronten. De technische staf wordt met recht en reden herhaaldelijk bedankt, want alles aan deze voorstelling klopt. Een fenomenale formatie die vanavond op de juiste plek staat.

Post-Hardcore en Metalcore zijn allesbehalve een uitstervend genre, zoals wordt aangetoond door deze drie Europese bands. Het is dan ook geen wonder dat deze voorstelling volledig is uitverkocht. Zelfs op de voorlaatste avond van de tour weten alle bands te presteren.  

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00