Home » Anvil – Willem Twee Poppodium (Den Bosch) 01/03/2020

Anvil – Willem Twee Poppodium (Den Bosch) 01/03/2020

door Maurice Tonies
197 views 3 minuten leestijd

Vele Brabantse Metalliefhebbers zullen blij zijn dat de carnaval is afgelopen en het weer tijd is voor echte gitaarmuziek! Willem Twee, de concertzaal in Den Bosch heeft op de eerste dag van maart een band op het podium staan om je vingers bij af te likken: Anvil! De Metalheads uit Toronto zijn op tour om hun nieuwe album te promoten en een halte in Den Bosch mag daarbij niet ontbreken!
Terwijl DJ MIchelFromHell de zaal alvast in de juiste stemming heeft weten te brengen mag de Franse band Harsh het bal openen. De klok gaat meteen terug naar de jaren ’80 en we horen invloeden van bands zoals Van Halen en Motley Crue, kortom vele bekende namen. De heren uit Parijs hebben glamrock hoog in het vaandel staan en spelen een prima set, maar kunnen maar op weinig respons rekenen van het voltallige publiek. De haardossen gaan nog niet flink op en neer en ook gaan de vuisten niet de lucht in. Zelfs als de zanger wat dingen roept krijgt hij weinig reactie terug. Ook het spelen van Steppen Wolf-klassieker Born To Be Wild levert niet het beoogde effect op. Men is vandaag allemaal naar Den Bosch gekomen voor de hoofdact.
Als dan ook de heren van Anvil rond  de klok van half zes het podium bestormen slaat de vlam direct in de pan. Zanger Steve mengt zich meteen tussen het publiek om daar het eerste nummer te spelen, waarna hij weer snel het podium opkruipt. Voor dit trio is men naar Den Bosch gekomen, het feest is aan! Anvil neemt de toeschouwers meteen terug in de tijd en speelt nummers van de eerste twee albums. De vuisten gaan de lucht in en de teksten worden woord voor woord meegebruld. De Canadezen zijn echter niet alleen op tour om de hits van weleer te laten horen., De band bracht onlangs hun nieuwe album uit en uiteraard staan er nummers van Legal At Last op het menu,. Al snel blijkt dat deze nieuwe tracks zich prima weten te nestelen tussen het oude repertoire. Anvil is op dreef en heeft de zaal in zijn achterzak. Het kan ook bijna niet anders, muzikaal is alles tiptop in orde en wat is frontman Steve toch een mooie verhalenverteller. Iedereen luistert maar al te graag naar het verhaal hoe hij eens een nachtje doorhaalde met Lemmy. Ook heeft hij de nodige zelfspot, toont het publiek zijn kale plekje tussen zijn volle haardos en vertelt over de opnames van de bekende film over Anvil.
Het rocktrio zweept de boel dan ook maar al te graag op en is verbaasd over de energie van het publiek tijdens deze afternoon-show. Dit is allemaal te danken aan de heren, die in een hoog tempo het een na andere nummer spelen. Oftewel zoals ze zelf zingen: On Fire! Bij een echte rockshow mogen bandleden rijkelijk soleren en zo mag drummer Robb even goed losgaan op zijn instrument tijdens Swing Thing. Wat is hij toch een geweldenaar. Zelfs na anderhalf uur speelgenot zweept men de zaal nogmaals op door iedereen voluit Metal On Metal te laten meebrullen. Het toegestroomde publiek in Den Bosch grijpt deze kans met beide handen aan. Uit volle borst klinken de gevleugelde worden. Na deze publieksfavoriet is de show nog niet gedaan en zijn er twee nummers bewaard voor het toegift.
De oude rockers van Anvil hebben dan ook vandaag laten zien dat ze tand des tijds hebben doorstaan en ook anno 2020 rekening gehouden moet worden met deze Canadese formatie. Den Bosch heeft kunnen genieten van een stevige pot METAL!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00