Home » Asermoietuitkomt – Onkruid Vergaat Niet

Asermoietuitkomt – Onkruid Vergaat Niet

door Filip van der Linden
1,1K views 3 minuten leestijd

De Belgische punk/hardcoreband Asermoietuitkomt werd hier al eens voorgesteld. Deze band doet het in het Nederlands en heeft met Onkruid Vergaat Niet een tweede album klaar.
Deze band zag het levenslicht in 1987, maar na twee jaar intensief optreden gooiden ze de handdoek in de ring. In 2020 begon de band rond frontman Ronny Vermeylen opnieuw te repeteren in een nieuwe bezetting. Dat resulteerde in het comebackalbum Welle Zen Terug, dat in 2020 werd uitgebracht. In juni 2021 bracht Asermoietuitkomt de EP Ode aan Evelien uit met vier songs. Daarna kwam Gaétan Van der Auwermeulen bij de band als nieuwe drummer.
Het eerste album met deze nieuwe drummerwerd eind januari 2022 opgenomen. De vier nummers van Ode Aan Evelien werden opnieuw opgenomen en die krijgen het gezelfschap van een pak nieuwe nummers. Muzikaal is er weinig veranderd in het universum van Asermoietuitkomt: de band brangt nog steeds snedige punk en hardcore waarbij de grinta belangrijker is dan het feit of alles wel tot in de puntjes correct is ingespeeld. In de lyrics is e rook weinig veranderd: de humor is soms plat en soms bijtend en zowat iedereen moet het ontgelden. Van de nieuwe nummers gaat Op Café over het gemis aan tooghangen tijdens de coronacrisis. Net als op de track Corona klinken de lyrics inmiddels een beetje achterhaald, maar dat willen we de band meteen vergeven. In januari was het moeilijk te voorspellen dat de poorten van het Rijk der Vrijheid Inmiddels wijd open zouden staan. De Evelien van Ode aan Evelien heeft in Nederland misschien wat duiding nodig. Er was even een groot schandaal toen bleek dat een man onder de schuilnaam Evelien vier Bekende Vlamingen in de val had gelokt: hij had filmpjes gevraagd en gekregen waarvoor die Bekende Vlamingen zich nadien hard schaamden en de filmpjes kwamen ook online. Die van Asermoietuitkomt vinden het wat vreemd dat Evelien hen niets gevraagd heeft, want zij hadden graag een video Doorgestuurd waarop ze niet meer aanhebben dan hun witte sokken. Witte Prinsessen werd gemaakt om een nieuwe koelkast in het repetitiehok te vieren. Koud bier is – zoals wel vaker bij repetities – heel Belangrijk voor Asermoietuitkomt. Ballenpitser gaat over brede zwemshorts die niet altijd toegelaten zijn in het zwembad.
De ideale festivaldag met een mooi weertje wordt bezongen in Goe Weer Vandaag en De Show Stelen vertelt over een onvergetelijk optreden in een bruine kroeg. Kust Mijn Kloten verwijst naar mensen die zich beter voelen dan anderen en Liegeneer behandelt roddelen en mensen die liegen in je gezicht. Onkruid gaat over de strijd tegen onkruid en Stem Op Mij beschrijft de loopbaanvan een Belgische toppoliticus. De leukste van dit nieuwe album stond reeds op Ode Aan Evelien en dat is Ballenbad.
Wat Asermoietuitkomt doet op dit album is muzikaal niet super-origineel of vernieuwend, maar ze brengen het met de enige juiste kust-mijn-kloten-mentaliteit en ze zijn grappig, zelfs al heb je als Nederlander misschien soms wat moeite om de lyrics te volgen. Fans van Belgian Asociality, Fleddy Melculy of The Evil Pony’s moeten zeker ook dit eens testen.
https://asermoietuitkomt.bandcamp.com/album/onkruid-vergaat-niet

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00